Kaat en Floris openen de tentoonstelling samen met de burgemeester. Foto: Rob Weeber
Kaat en Floris openen de tentoonstelling samen met de burgemeester. Foto: Rob Weeber Foto:

Burgemeester opent expositie OBS De Hofmaat

NEEDE - Het nieuwe Natuurpark Kronenkamp dat op het terrein van de voormalige waterzuivering in Neede ontstaat, werpt nu al zijn schaduw vooruit als het gaat om natuurbeleving en natuureducatie. Als bewoner van een van de twee omliggende wijken, behoort de OBS De Hofmaat tot de doelgroep voor het park. Niet voor niets is de Stichting Natuurpark Kronenkamp langsgegaan en heeft de school uitgedaagd om mee te denken over de inrichting van het park.

Door Rob Weeber

Het antwoord van de leerlingen was even verrassend als verheugend. Ze wilden graag een openlucht klaslokaal op het terrein. In aansluiting daarop hebben alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 met behulp van de groepsleerkrachten en Marike Fraterman en Jacqueline Collou een workshop gevolgd. Ze mochten per groep naar eigen inzicht een verbeelding maken van het toekomstige park. Het resultaat mag er absoluut zijn en varieert van schilderij tot insectenhotel en plattegrond.
Afgelopen vrijdagmiddag opende burgemeester Joost van Oostrum de tentoonstelling in het bijzijn van de leerlingen en hun ouders. Ook voor de opening hadden de leerlingen zelf alles bedacht, tot en met het kussen waarop de schaar lag. Samen met de oudste leerling van de school, Floris, mocht de jongste leerling Kaat het herfstbladlint doorknippen en zo de weg vrijmaken naar het interieur van de school. Schoolhoofd Ans Schipper is zeer te spreken over het initiatief en dankbaar voor de mooie locatie die praktisch naast de school ontstaat. De intentie om gebruik te gaan van het park samen met de leerlingen is er zeker.

Kaat en Floris geven uitleg aan de burgemeester. Foto: Rob Weeber