De hoogheden bij de Vlearmuze zijn bekend. Foto: Sander Lagewaard
De hoogheden bij de Vlearmuze zijn bekend. Foto: Sander Lagewaard Foto:

Hoogheden NCG de Vlearmuze zijn bekend

NEEDE - Zaterdag 11 november was het een spannende avond bij de Vlearmuze. Er werd afscheid genomen van hun hoogheden Prins Mark, Adjudant Peter, Jongerenprins Niek en Jongerenprinses Mirthe. Zij moesten, na een jaar lang het middelpunt van het Needse carnaval te zijn geweest, hun versierselen inleveren en weer als 'normale' carnavalisten door het leven gaan. Hun aandeel zat er weer op en ze hebben gezorgd voor een geweldig seizoen.

Tijdens de opkomst deden de nieuwe hoogheden hun intreden. Op het podium in de residentie café restaurant de Olde Mölle werd iedereen meegenomen in een sprookje in het Needse sprookjesbos en werden de nieuwe hoogheden gepresenteerd.
Prins Niels (Rutgerink) en Adjudant Reinald (Voortman) zullen komend seizoen onder het motto 'Wie'j doot d'r nog ene met de jas an' de scepter zwaaien over Neede. Zij zullen dit samen doen met Jongerenprins Stef en Jongerenprinses Merle. Zij vieren komend seizoen met als motto ''t kan neet op'.

De kersverse hoogheden hebben inmiddels hun eerste weekend achter de rug en kijken uit naar de alles wat komen gaat en willen er samen voor zorgen dat ook dit carnavalsseizoen onvergetelijk wordt.
Zowel prins als zijn adjudant zijn geboren en getogen Needenaren, beide al op jonge leeftijd besmet met het carnavalsvirus.
Prins Niels (37 jaar) is getrouwd met Celine, samen hebben ze twee dochter(tjes). De prins werkt als lasser bij Eiki Neede BV. Naast het gezin en zijn werk heeft hij nog vrije tijd over om te voetballen bij Sportclub Neede in het elftal 'Seem – 1'. Ook stapt hij graag op de racefiets waarbij de Amstel Gold Race jaarlijks op de agenda staat. Als zendpiraat staat hij graag achter de draaitafel bij Radio Polka-Combi.

Ook adjudant Reinald (43 jaar) is voor velen geen onbekende Needenaar. Reinald woont samen met Lyonne en werkt als schilder bij schilderbedrijf Kettering. Ook de adjudant voetbalt nu, na een hele voetbalcarriere, in 'Neede Seem – 1" ,dit wisselt hij graag af met de rust aan de waterkant waar hij vist op karpers. De adjudant is een actief verenigingsman van ncg de Vlearmuze. Hij heeft vele jaren in de raad van elf plaats genomen en is lid van de technische commissie. Prins, adjudant en dames hebben erg veel zin in het seizoen en hebben al erg genoten van de stiekeme voorbereidingen.

Jongerenprins Stef (Karnebeek) de Eerste, woont in Neede en is 18 jaar oud. Hij woont samen met zijn ouders en broer. Stef studeert aan het Saxion in Deventer, hier volgt hij de opleiding Sportmarketing. Als bijbaantje werkt hij bij Plus Retail in Haaksbergen op de expeditie afdeling. Zijn hobby's zijn voetballen en gezellig met de jongens een biertje drinken.

Jongerenprinses Merle (Nijemeisland) is 18 jaar oud en woont in Neede met haar ouders en kleine zusje. Ze zit op school in Doetinchem, waar ze de opleiding human resource management op het Graafschap College volgt. Als bijbaantje werkt Merle bij de Elite in Neede in de schoonmaak. Haar hobby's zijn sporten bij 't spilbroek & uitgaan met vriendinnen.