Circus Lorelly met Yoshi Berends en Lennart Schoppers. Foto: PR
Circus Lorelly met Yoshi Berends en Lennart Schoppers. Foto: PR

Koninklijke Vordense circus Lorelly

VORDEN – Op de dag dat de Koning verjaart, wordt er traditiegetrouw groots uitgepakt met activiteiten in het centrum van Vorden. Dit jaar heeft de Oranjevereniging het Vordense Circus Lorelly gevraagd om het kinderprogramma in de ochtend te verzorgen.

Het duo Yoshi Berends en Lennart Schoppers, beide wonend op landgoed Hackfort, timmeren nu zo'n drie jaar aan de weg met hun eigen circus. Beide op jonge jaren gefascineerd geraakt van sterke acrobaten, domme clowns en dravende paarden. Toen zij elkaar leerden kennen was het al gauw duidelijk, zij zouden het zelf gaan doen. Nu, bijna drie jaar later staat er een volledig circus in de opslagschuur en reizen ze vele dorpen en steden af om het hooggeëerd publiek van een onvergetelijke voorstelling te voorzien.

Nu is hun eigen dorp Vorden aan de beurt om hun kunnen te laten zien, Lennart als de domme clown Frasco en Yoshi als de dominante circusdirecteur. Naast het olijke duo zijn er internationale artiesten ingeschakeld om speciaal voor de Vordense jeugd op te treden. In het programma zijn te zien: een tempojongleur, die zelfs met vuurfakkels het jongleren beheerst. Ook een balansnummer op een plank met een cilinder, de zogenaamde Rola-Rola is te zien, uit Zwitserland een nummer met dwerggeitjes en uit Duitsland een act met drie vrolijke hondjes. Alles omlijst in een prachtig decor en vrolijke muziek maakt het een goed begin van Koningsdag 2017 in Vorden.

De voorstelling vindt plaats in het Kulterhus, Raadhuisstraat 6 in Vorden en begint om 10.30 uur, vanaf 10.00 uur is de zaal open en zijn de kaartjes te koop. Deze kosten 2 euro per persoon. Op vertoon van het lidmaatschap van de Oranje vereniging Vorden is de toegang gratis. De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten. Er zijn versnaperingen voor de kinderen en voor de ouders is er koffie en thee verkrijgbaar.


www.circus-lorelly.nl

oranjeverenigingvorden.nl