Remko Offringa is blij met het nieuwe onderkomen van de Hema:
Remko Offringa is blij met het nieuwe onderkomen van de Hema: "Het is een toplocatie." Foto: PR

Vordense Hema verhuist naar Zutphenseweg

Leegstaand pand krijgt na ruim twee jaar een nieuwe invulling

Door Luuk Stam

VORDEN - De Hema in Vorden neemt op 26 mei zijn intrek in het voormalige pand van de Blokker aan de Zutphenseweg. Dat pand staat leeg sinds Blokker er eind 2014 vertrok. Eigenaar Remko Offringa van de Vordense Hema is zeer tevreden met het toekomstige onderkomen. "Het is een toplocatie", verklaart hij. "En we krijgen een ruimere winkel."

Het Vordense warenhuis zal dan ook een breder assortiment krijgen. Al betekent dat niet dat er ten opzichte van de huidige winkel onderdelen zullen worden toegevoegd. "Denk meer aan de opzet van de winkel in Hengelo", zegt Offringa. "Dat is ook een iets grotere winkel. We zullen meer producten gaan aanbieden."

Het huurcontract voor het Hema-pand aan de Dorpsstraat loopt tot 1 juli. Tussen 26 mei en 1 juli zal dat pand als outletlocatie dienen. Wat er daarna mee gebeurt, is nog onzeker. "Maar dat is een minder in het oog springend pand", zegt Offringa. "We zitten straks op een plek die meer in het zicht ligt. Voor Vorden is het goed dat zo'n pand weer gevuld wordt."


Vordense Bankdirecteuren spelen thuiswedstrijd op Mañana Mañana

Programma festival bij Kasteel Vorden nu compleet

VORDEN - Acrobaten, Ierse rock 'n roll, een levende kanonskogel en Haagse beat; met een mix van veel nieuw talent, bekende namen en veel theateracts heeft Mañana Mañana het programma compleet. Het zelfverklaard 'meest relaxte festival van Nederland' vindt op 15, 16, 17 en 18 juni plaats op de nieuwe festivallocatie bij Kasteel Vorden. Aan de line-up is ook de Vordense formatie De Bankdirecteuren toegevoegd.

De Feestfabriek Alles Komt Goed BV, de organisator van het festival, is trots op de programmering: van harde rock tot fluisterstille tokkelgitaarliedjes en van polyritmische Afrikaanse dansmuziek tot hossende Balkanbeats. Het cateringaanbod zal, zoals bezoekers inmiddels van Mañana Mañana gewend zijn, even uiteenlopend zijn als de artiesten op de podia.

Bovendien zal er naast de podia nog heel veel te ontdekken zijn: straattheaterartiesten wandelen over de velden rondom Kasteel Vorden, er zijn workshops waaraan bezoekers zonder meerprijs kunnen deelnemen, er zijn activiteiten voor kids en onder de bomen vind je talloze fijne chillplekken.

Extra festivaldag
Op donderdagmiddag 15 juni om 16.00 uur opent de poort naar de camping. Om 18.00 uur start de eerste band. Kampeerders op Mañana Mañana krijgen er een festivaldag bij, met een volledige muziek- en theaterprogrammering, cateringaanbod en alle faciliteiten.

In 2016 waren kampeerders op donderdagavond al welkom. Hier werd massaal gebruik van gemaakt en het inspireerde de organisatie van Mañana Mañana om het festival te verrijken met een extra dag feest.

Kaartverkoop verloopt voorspoedig

Laatst toegevoegde namen
Qeaux Qeaux Joans ~ alternative/rhythm&blues / De Bankdirecteuren ~ zelfverrijkende huiskamerrockers / The Hot Sprockets (IER) ~ Rock 'n Roll / Balkan Afterparty met DJ Tommi & The Slowpoke ~ lekker dansen / Pieter Holkenborg ~ alternative/ambient / Teatro Metamorfoso ~ niets is wat het lijkt / Black Mango (BEL) ~ jazz / Pinguin Radio DJ's ~ party professionals achter de decks / Wake up in dreamland met Rob Verheul ~ slaap niet in, blijf dromen / The Hillbilly Moonshiners ~ country/hillbilly / The Bullhorn Sessions ~ Nieuw project van Wouter Planteijdt / Funny Freak Show ~ hilarisch en hysterisch / Nieuwegrond ~ hiphop / Pingpongpoezie ~ existentiële carnavalscult / Sean Gascoigne ~ ruwe bolster blanke pit blues / The Stangs ~ Haagse beat / Holymen ~ volbloed rock / Vince van Leth ~ onze huisfreak / Circus Bombardo ~ levende kanonskogel / Raaf Theater ~ kidstheater / Pieter Post ~ circus/straattheater / Ted MCKoy ~ hocus pocus / Cia Intrepidos (ARG) ~ acrobatiek / Dario Mars and the Guillotines ~ als een Tarantinosoundtrack

Kaarten
De kaartverkoop voor Mañana Mañana verloopt voorspoedig. De 'Dagkaart Zaterdag' en de 'Caravankaart' zijn uitverkocht. Kamperen met een tent op de festivalcamping kan nog gewoon: 'Passe Partout inclusief toegang festival' is nog beschikbaar, net als de dagkaarten voor vrijdag en zondag.

Bezoekers die zoeken naar wat meer gemak kiezen voor een opgezette, ruime en ingerichte Fata Mañana tent. Er zijn geen dagkaarten voor donderdag. De donderdag is toegankelijk met een 'Passe Partout inclusief toegang festival'.

www.mananamanana.eu