Wandobject Marena Seeling 2017 . Foto: PR
Wandobject Marena Seeling 2017 . Foto: PR Foto:

Abstract werk van Marena Seeling en Coen Vernooij

VORDEN - De expositie Ruimte Ruis is van 3 september t/m 8 oktober 2017 te zien in Galerie Agnes Raben, Nieuwstad 20 in Vorden.

Marena Seeling en Coen Vernooij zijn twee beeldend kunstenaars van formaat uit Nijmegen. De schilderijen, aquarellen en wandobjecten van Marena Seeling en de sculpturen van Coen Vernooij leveren een intrigerend kijkspel op. Het werk van Marena Seeling en Coen Vernooij is moeilijk te vangen in een stroming, zij volgen ieder eigenzinnig hun pad. Gemeenschappelijk is hun fascinatie voor ruimte. Ze verkennen haar, op zoek naar de ruis die het gekaderde beeld een onverwachte opening geeft.
Marena Seeling (1953) maakt zich ruimte eigen door het beeld dat zij gezien heeft in een notitie vast te leggen en te ontdoen van overbodige ruis. Het terugkomen naar voor haar belangrijke plekken is een manier om informatie te filteren, waarna deze gebruikt kan worden in haar schilderijen, aquarellen en wandobjecten.
Coen Vernooij (1952) zet de lijn in als een ruimtelijk vertrekpunt. Wat zich voordoet als een mogelijk kader, een omlijning, neemt de vorm aan waarmee begrenzing juist wordt doorbroken.

De galerie is open op vrijdag zaterdag zondag én maandag van 11.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Zie ook www.galerieagnesraben.nl