Annegreet van Bergen en Matthijs van Nieuwkerk ambassadeurs Noaberhulp

ZUTPHEN - De stichting Noaberhulp is verheugd te kunnen melden dat schrijfster/journaliste Annegreet van Bergen en televisiepresentator/journalist Matthijs van Nieuwkerk ambassadeur van de stichting Noaberhulp willen zijn.

Annegreet van Bergen over haar beweegredenen om ambassadeur van Noaberhulp te worden : "Voor mijn moeder was op het laatst één ding duidelijk. Zij wilde thuis, in haar eigen huis sterven. Dat betekende alle hens aan dek. Ze had vier dochters, maar die woonden niet alle vier direct naast de deur. Ook waren er lieve buren en was er goede professionele thuiszorg. Toch is het in zo'n situatie heel prettig wanneer er vrijwilligers van de terminale thuiszorg zijn om hand- en spandiensten te verrichten, en vooral om er gewoon te zijn. Dat maakt het verdrietige en zenuwslopende van een overlijden iets beter te behappen. Vanwege de ervaringen met mijn moeders sterfbed heb ik een aantal jaren in het bestuur van Noaberhulp gezeten en ben ik nu graag ambassadeur van Noaberhulp. Want ik vind het belangrijk dat het werk van Noaberhulp bekend is bij mensen die in een vergelijkbare situatie zitten als indertijd mijn zusjes en ik. En ik hoop dat zij bijtijds een beroep doen op de vrijwilligers van Noaberhulp om hun zorgen rond een sterfbed te delen".

Matthijs van Nieuwkerk over Noaberhulp: "Als je in de Achterhoek woont, zoals ik, heb je geen buren maar noabers. Dat wist ik natuurlijk ook niet toen ik vanuit Amsterdam op het platteland van Almen terecht kwam. Maar noabers is een serieuze zaak. Het zijn je naaste buren waarop je altijd een beroep kan doen en zij omgekeerd ook op jou. En die opdracht die nemen we serieus. Voor mij was deze oprechte oplettendheid en zorg totaal nieuw. En ik vond het eigenlijk direct geweldig. In Zutphen en omstreken is er ook een stichting met de naam Noaberhulp en daar ben ik een ambassadeur van. Het is een team van goed getrainde vrijwilligers die de naaste familie van terminale zieken bijstaat. Als het even teveel wordt voor de man of de vrouw of de dochter of de zoon om deze soms zo verdrietige en moeilijke zorg te verlenen, staan de vrijwilligers voor hen klaar. Noaberhulp doet dit in de gemeenten Zutphen, Brummen, Lochem, Gorssel, Steenderen, Vorden en Warnsveld. Je begrijpt deze organisatie kan niet van de wind leven. Voldoende financiële middelen en getrainde vrijwilligers zijn noodzakelijk. Ondersteuning in de vorm van een gift of je opgeven als vrijwilliger is daarom meer dan welkom. Als ambassadeur van Noaberhulp én als noaber zou ik willen zeggen: DOEN!".

Stichting Noaberhulp is een zogenaamde VPTZ organisatie, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg. Hierbij gaat het om zorg in de laatste levensfase. Naasten willen hun dierbaren in die laatste levensfase graag de nodige steun en verzorging bieden, maar regelmatig wordt de last voor deze mantelzorgers erg groot. Vrijwilligers van Noaberhulp nemen één of meer dagdelen of nachten de ondersteuning van de mantelzorgers over, zodat deze even op adem komen.


www.noaberhulpzutphen.nl


Optreden Beatles Revival bij De Herberg gaat niet door

VORDEN - Door omstandigheden kan het optreden van The Beatles Revival zondag 17 december bij de Herberg te Vorden niet doorgaan. Het optreden wordt mogelijk verplaatst naar begin volgend jaar.