Studiemiddag fosfaatrechten en meer
Studiemiddag fosfaatrechten en meer Reinier N.

Studiemiddag fosfaatrechten en meer

LAREN - Het stelsel van Fosfaatrechten voor de melkveehouderij gaat op 1 januari 2018 in. Nog niet alle details zijn bekend, maar er zijn genoeg actuele zaken te bespreken. Daarom organiseert het team Food & Agri van Boschland accountants en adviseurs hierover een studiemiddag. Deze vindt plaats op dinsdag 19 december in Hotel Witkamp, Dorpsstraat 8 te Laren Gld, aanvang 13:30 uur.

Onderwerpen: Hoeveel rechten krijgt u, hoeveel wordt u gekort, wat houdt de knelgevallen regeling in, kan ik in beroep, moet ik fosfaatrechten kopen? Welke financiële consequenties heeft de inperking van de veestapel? Wat zijn de gevolgen bij bedrijfsoverdracht? Worden de rechten afschrijfbaar? Deze onderwerpen worden besproken door Aalt van de Kamp en Herman Vrielink, bedrijfsadviseurs van Boschland accountants en adviseurs en Laura Weging, fiscalist. Iedereen is welkom, maar aanmelding is noodzakelijk.


0575- 461391

info@boschland.nl


Steenuilen Werkgroep zoekt enthousiaste vrijwilligers

STEENDEREN – Al een groot aantal jaren is er in Steenderen en omgeving een steenuil werkgroep actief. Doel van die groep is het beschermen van steenuilen door nestkasten te plaatsen, deze kasten controleren, repareren en schoonmaken. De werkgroepleden moeten wel een ladder op om deze werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast is het ook belangrijk om biotopen te beschermen en aanwijzingen te geven aan erfbewoners. In het april en mei worden alle kasten gecontroleerd op broedsel van de steenuil. Een hoogtepunt in het seizoen is het ringen van de jonge vogels. Alle gegevens worden vastgelegd.

Vanwege de leeftijd hebben zich enige werkgroepleden afgemeld, daarbij komt dat het aantal nestkasten nog steeds groeit. Hoewel in uilenwerkgroepen mannen in aantal domineren, zijn dames van harte welkom. Melden kan bij Ad de Boer, Kerkhofweg 12 te Steenderen, 0575 - 451693 of bij Nico Willemsen, Zutphense-Emmerikseweg 52 te Baak, 0575 - 441582.

Foto: Reinier N.