De samenwerking tussen het Koperensemble van Harmonie Vorden, de zangeressen Rita en Wendy en het popkoor Zutfun was een muzikale voltreffer. Foto: PR.
De samenwerking tussen het Koperensemble van Harmonie Vorden, de zangeressen Rita en Wendy en het popkoor Zutfun was een muzikale voltreffer. Foto: PR. Foto:

'Op weg naar Kerst' muzikale voltreffer

VORDEN – Sfeervoller was het niet mogelijk. Het aanzien van het centrum van Vorden was idyllisch. En in de prachtig sfeervolle ingerichte grote zaal van het Kulturhus was het bij binnenkomst 'huiselijk' warm. Het muzikale evenement 'Op weg naar Kerst' had zich geen betere 'aanloop' kunnen bedenken en bracht het publiek dan ook al volop in kerstsfeer. Het werd een muzikale voltreffer.

Door Jan Hendriksen

'Op weg naar Kerst' was een muzikale aanloop en reis naar de komende Kerstdagen uit de koker van bestuurslid Jan Holtrigter van de Programmacommissie van het Kulturhus. Secretaris Jan Rigterink van Stichting Kulturhus Vorden kon voor het concert 'Op weg naar Kerst' de twee Vordense zangeressen Rita en Wendy, het Popkoor Zutfun onder leiding van Ton-Herman Melis uit Zutphen en het koperensemble van Harmonie Vorden onder leiding van Cor Lam verwelkomen. Zij brachten een zeer gevarieerd afwisselend muzikaal programma.

Natuurlijk met bekende kerstliederen en melodieën, maar ook met muziek en liederen die men in eerste instantie niet met kerst in verband zou brengen. Maar als men goed luisterde dan merkte men dat over het programma zeer goed was nagedacht. 'Op weg naar Kerst' werd geopend door Zutfun met het nummer 'Ken je mij' van Trijntje Oosterhuis. Vervolgens was het de beurt aan Rita en Wendy met 'Bridge over troubled water' van Simon en Carfunkel. Daarna zongen zij samen met het koperensemble 'Away in the manger'. Het koperensemble speelde vervolgens het 'Rudoph the red nosed Raindeer'. Popkoor Zutfun sloot het eerste blok af met het swingende 'Jingle Bell Rock'. Het tweede blok begon met 'Edelweiss' door Rita en Wendy en het Popkoor Zutfun en werd door het koor, het koperensemble en de twee Vordense zangeressen afgesloten met 'Iedereen is van de wereld' van The Scene. En dat had de nodige oefening gekost. Maar men was goed op elkaar ingespeeld.

Bekend
Het koperensemble begon na de pauze met de muziek van Feliz Navidad. Het koperensemble speelde de zeer bekende melodie met verve. Samen met het koperensemble zong Zutfun The Rose. Het nummer beschrijft de liefde, maar ook de angst om geliefd en daarna gekwetst te worden. Ook haalde het als thema aan: de mensen die niet of nog niet verliefd zijn geweest en er naar hunkeren. Natuurlijk ontbrak niet het nummer 'Stille Nacht'. Stille Nacht is een populair Kerstlied uit het Salzburgerland. De oorspronkelijke tekst werd in het Duits geschreven door Joseph Mohr. De componist Franz Gruber schreef de melodie. Deze melodie is inmiddels iets veranderd. Het lied is in meer dan 140 talen vertaald en uitgevoerd door vele artiesten en koren, waarmee het wereldwijd een van de populairste liederen aller tijden is.

Terecht
Het concert werd gezamenlijk door het koperensemble, Rita en Wendy en het Popkoor Zutfun afgesloten met 'Heal the world van Michael Jackson. Het staande applaus van het publiek was na afloop meer dan terecht.