Inzameling snoeihout

KRANENBURG - De stichting CCK is weer begonnen met de voorbereidingen voor het paasvuur 2018, op zondag 1 april aan de Bergkappeweg in Kranenburg. Net als voorgaande jaren met het traditionele teertonne gooien en een feesttent met live muziek. Voor de inzameling van snoeihout zijn er in het nieuwe jaar drie zaterdagen gepland: zaterdag 13 januari, zaterdag 3 februari en zaterdag 3 maart tussen 10.00 en 16.00 uur. Ee is alleen snoeihout toegestaan met een maximale dikte van 10 centimeter. Er zijn altijd vrijwilligers op het terrein aanwezig om te helpen als dit nodig is. Het storten is gratis.

Wisselende resultaten voor handballers Quintus

HENGELO – De teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun uit- en thuiswedstrijden op zondag 10 december. Vanwege het weer werden de wedstrijden van de meiden B en de jongens B afgelast.

De D1 van Quintus begon sterk aan de thuiswedstrijd tegen Pacelli D2. De meiden raken lekker op elkaar ingespeeld. Posities worden goed overgenomen, training werpt zijn vruchten af. Ze waren te sterk voor Pacelli. Eindstand 17-5 voor Quintus.
Dames 1 speelde tegen Groessen. Beide teams gingen redelijk gelijk op. De verdediging van Quintus ging aardig goed. De schoten op doel waren echter niet altijd raak. Ruststand 9-11. In de tweede helft ging de aanval beter. De wedstrijd eindigde echter in een 15-20.
De Jongens van de C1 kregen Reflex C1 uit Varsseveld op bezoek. Ze wisten dat het een zware pot zou worden, omdat er drie B spelers in zitten. Het thuisteam heeft zich kranig geweerd tegen de veelal een kop grotere jongens. Zij lieten goede aanvallen zien. Door het klassenverschil een ruime nederlaag. Eindstand 12-35.
Quintus Heren 1 moest aantreffen tegen Heeten. Een eerste helft die gelijk op ging, maar door een mandekking te spelen werd voor rust toch een gaatje geslagen. In de tweede helft was de tegenstander op en werd er met 29-20 gewonnen.
Heren 2 speelde zondag tegen Udi 3. Quintus trotseerde de sneeuw en reisde met een minimale selectie af naar Arnhem. In de beginfase kon Quintus nog goed meekomen, maar later in de eerste helft werd het verschil in klasse en het gebrek aan wissels duidelijk. Ruststand 16-10. Ook na rust had Quintus weinig in de pap te brokkelen tegen de veteranen van Udi. Eindstand 42-22.