Vissers van de H.H.V. in het nieuw. Foto: PR
Vissers van de H.H.V. in het nieuw. Foto: PR

Firecrackerparty in Kulturhus Nieuwjaarsnacht

VORDEN – Stichting VOEST, ofwel voluit VOrdense Evenementen STichting heeft inmiddels het eerste jaar van zijn bestaan achter de rug. En die is succesvol verlopen. De initiatiefnemers hadden met de stichting het doel de Vordense samenleving en haar omgeving bijeenbrengen en daarmee het dorp levendig en 'bruisend' houden. "We wilden in Vorden een 'vuist'' maken met onze nieuwe stichting", zo verklaarde de stichting onder voorzitterschap van Jarno Messing vorig jaar. En zie. Het bestuur van VOEST kan spreken van een positief begin en terugzien op twee zeer geslaagde evenementen. En de volgende staat al weer op de agenda: de Firecrackerparty op 1 januari.

Door Jan Hendriksen

Het eerste evenement, het Carnavals themafeest in februari in sporthal 't Jebbink pakte goed uit en krijgt op 10 februari 2018 een vervolg. Ook het tweede evenement, 'De Sterkste man van Vorden' was zeer succesvol te noemen. Met negen deelnemers en op het hoogtepunt z'n 350 bezoekers heeft dit evenement op de parkeerplaats van sporthal 't Jebbink ook alle verwachtingen overtroffen. Momenteel wordt er gebrainstormd voor een mogelijke tweede editie volgend jaar. En het eerstvolgende evenement staat inmiddels ook alweer op de agenda: de Firecrackerparty in het Kulturhus op Nieuwjaarsnacht. Ongeveer rond dezelfde periode dat VOEST vorig jaar haar bestaan kenbaar maakte had een aantal vaders van opgroeiende kinderen, die niet geheel toevallig allemaal actief zijn bij voetbalvereniging Vorden, de handen ineen geslagen en besloten de Firecrackerparty in het Kulturhus Vorden in het leven te roepen ter vervanging van het beëindigde Oud en Nieuw feest wat in de voorgaande jaren was georganiseerd. "We zijn als partijen met elkaar in contact gekomen waarin v.v. Vorden de rol van 'matchmaker' heeft bekleed, doordat zowel leden van VOEST als de oprichters van Firecrackerparty actief zijn bij deze vereniging. Enkele igezellige gesprekken en brainstormsessies heeft er toe geleid dat Firecrackerparty een tweede editie gaat krijgen waarin we als beide partijen onze krachten hebben gebundeld", zo verklaart Jarno Messing.

VOEST kan na een jaar spreken van een positief begin

Oude en jonge generatie
De tweede editie van Firecrackerparty zal in een iets ander jasje worden gegoten, Jarno Messing: "Nog groter dan het uitverkochte editie van vorig jaar door twee podia's te creëren. We willen de 'oude' en 'nieuwe' generatie Vordenaren tijdens deze party bij elkaar brengen. Zo wordt het café (foyer) van het Kulturhus omgedoopt tot een zeer sfeervolle huiskamer en zal de coverband New Vintage (jaren 60 rock tot heden) daar optreden. In de grote zaal gaan DJ Double B en feest DJ Martin er één groot feest van maken."

Voorverkoop
Toegangskaarten voor de Firecrackerparty kosten zes euro en zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Bruna Vorden en het Kultuhus Vorden. Ook zullen er VIP arrangementen te winnen zijn, Hiervoor moet men de Facebookpagina van de Firecrackerparty en VOEST nauwlettend in de gaten houden voor meer informatie.


Bronckhorst steekt Vissers van de H.H.V. in het nieuw

HENGELO - Zaterdag 9 november was de jaarlijkse prijsuitreiking van de wintercompetitie van de Hengelose Hengelaars Vereniging (H.H.V.). Het visseizoen werd afgesloten met een gezellig samenzijn en een hapje en drankje. Tijdens dit samenzijn was er onverwacht een verrassing.

De eigenaren van Bronckhorst Zonnewering en Veranda's (B.Z.V.) Bronckhorst, Gertjan Rietman en Mariël Wentink brachten de vissers een bezoek. Gertjan en Mariël uit het Achterhoekse Vierakker, kwamen om de wedstrijdvissers in het nieuw te steken. Het bestuur en de wedstrijdvissers waren blij verrast en bedankten Gertjan en Mariël voor dit 'warme' gebaar. Vanaf heden zitten de vissers van de H.H.V. duidelijk herkenbaar in hun B.Z.V. truien aan de waterkant.