La Sinfonia Contea. Foto: Paul Lans
La Sinfonia Contea. Foto: Paul Lans Foto:

Nieuwjaarsmuziek vóór de Kerst in de Vordense Dorpskerk

VORDEN - Zondagmiddag 17 december klinkt er vanaf 15.30 uur operette-, film- en Chinese muziek in de Dorpskerk van Vorden. Het Symphonie Orkest 'La Sinfonia Contea' wordt uitgezwaaid. Zij reizen af naar China voor een concerttournee. Het volledige symphonieorkest staat onder de leiding van Joop Boerstoel.

La Sinfonia Contea is een klassiek symfonie-orkest wat bestaat op projectmatige basis. Het orkest is geformeerd door Symone en Joop Boerstoel. Zij zijn in 2016 uitgenodigd door het Chinese management SL-Holland om het orkest en het programma samen te stellen voor een serie Nieuwjaarsconcerten in de provincie Shanghai. De positieve reacties hierop hebben geleid tot een uitnodiging voor een tweede tournee naar China rond de jaarwisseling 2017-2018 maar nu in de provincie Zhejiang. Het programma bestaat uit diverse klassieke werken, aangevuld met film- en musicalcomposities en een paar Chinese concertstukken. Naast het orkest gaan als solisten mee Irma ten Brinke (sopraan), Peter Vos (tenor) en Linde Vos (vocals). Als regisseur en vlogger is Jelle van der Meulen bij deze productie betrokken.

Voor het vertrek naar China zal het orkest in Nederland in Vorden één concert, het 'Uitzwaaiconcert', geven waarin het programma, met de solisten, te horen zal zijn zoals dat in China uitgevoerd wordt. Kaarten a 10 euro aan de kerk voor het concert en in de voorverkoop bij de Bruna Vorden. Reserveren kan via telefoon, mail of website.


vriendenvande dorpskerkvorden.nl

concerten@vriendenvan dedorpskerkvorden.nl

0575-55 6381