Naar het theater met De Kunstbus

VORDEN - Op 30 november ging de Kunstbus weer op pad met dit keer 37 deelnemers. De rit ging richting het Amphion, de schouwburg in Doetinchem, waar de musical 'Vamos' werd opgevoerd.

De deelnemers vonden het een kleurrijke en uitbundige uitvoering met zang en dans. Deze ging over drie, elkaar onbekende, dames die om verschillende redenen het roer in hun leven willen omgooien en richting Spanje vertrekken. Het doel: een B&B beginnen. Dit onderkomen is echter een bouwval. Dan volgt een verbouwing met alle perikelen van dien. Uiteindelijk komt alles weer goed. Opgetogen werd de terugreis aanvaard, met dank aan chauffeur Fred van busonderneming Berkhout.

Het volgende theaterbezoek zal plaatsvinden op donderdag 11 januari 2018 naar de Hanzehof in Zutphen. Muziek en Dans van de band 'Het Groot Niet Te Vermijden'. Er zijn nog enige plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie en opgave kan men contact opnemen met Antoinette Timmer (06 - 44638408), Gerda Klein Geltink (06 - 40243890), Annie Meijer (06 - 43152461) en Germa ten Duis (06 - 26970441).


BoekStartbijeenkomst in Hengelo

HENGELO – De eerstvolgende Boekstartbijeenkomst in bibliotheek Hengelo aan de Sterreweg 10 is woensdagmorgen 20 december, van 10.00-11.00 uur.

BoekStart is een programma dat het lezen met zeer jonge kinderen bevordert én ouders met jonge kinderen laat genieten van boeken. Tijdens de bijeenkomsten wordt voorgelezen, gezongen en gespeeld. Het thema is deze bijeenkomst: 'Lichtjesfeest'. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders/grootouders of mensen die graag meer informatie willen over (voor)lezen met kleintjes. De bijeenkomsten zijn geschikt voor kindjes tot vier jaar maar een oudere broer of zus is natuurlijk ook welkom. De bijeenkomst is gratis.

BoekStart is een landelijk project waarin consultatiebureau, gemeente en bibliotheek samenwerken.


bibliotheekwestachterhoek.nl


Gezellig shoppen tijdens Sfeervol Zutphen

ZUTPHEN - Zondag 17 december staat Zutphen volledig in het teken van kerst en winter tijdens de zevende editie van Sfeervol Zutphen, voorheen het Winterspektakel. Van 12.00 tot 17.00 uur staan het centrum en de aanloopstraten vol met kramen, muziek en theater. Ook de winkels zelf zijn geopend op deze extra koopzondag. Sfeervol Zutphen is vrij toegankelijk en parkeren is gratis.

Op dit jaarlijkse winterevenement kunnen bezoekers rondstruinen langs zo'n tweehonderd kramen van ondernemers, particulieren en goede doelen. Er lopen 'rendieren' op stelten rond en (hulp)kerstmannen in allerlei soorten en maten. Luister naar zangkoren en andere livemuziek of neem een kijkje bij de levende kerststal. Op verschillende locaties kunnen bezoekers genieten van wafels, glühwein of chocolademelk. Kinderen kunnen ponyrijden of meespelen in een kerstverhaal. Kortom: een gezellig, winters programma voor jong en oud.

Download de plattegrond
Sfeervol Zutphen is het vervolg op Het Winterspektakel dat zeven jaar geleden voor het eerst plaatsvond in Zutphen. Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit Zutphen en omstreken. De organisatie is in handen van lokale ondernemers. Het programma vindt plaats in de hele binnenstad, zoals de Groenmarkt, Laarstraat, Spittaalstraat, Nieuwstad, (Korte) Beukerstraat, Korte en Lange Hofstraat en Pelikaanstraat. Bij de VVV (Houtmarkt 75) is vanaf 11 december een gratis plattegrond verkrijgbaar en deze is dan ook online te downloaden via de website.


www.inzutphen.nl/sfeervolzutphen


De muzikale ontmoeting

ZELHEM - In het interkerkelijke programma De Muzikale Ontmoeting bij Radio Ideaal zijn weer studiogasten uitgenodigd.

Op maandag 18 december zal Adrienne Heere uit Zelhem, commissielid van Kerk en Radio, aan het programma meewerken. Op kerstavond 24 december en op eerste kerstdag 25 december zullen er kerstliederen te beluisteren zijn. Wim Zemmelink, de presentator van het programma, zal op maandag 1 januari (nieuwjaarsdag) een overdenking houden.

Dit programma wordt iedere maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden via Radio Ideaal. Muzikale verzoekjes kunnen t/m vrijdags voor de uitzending aangevraagd worden via 0314-622878.