Foto: PR
Foto: PR

Hanze Stars speelt mooi spel

ZUTPHEN - Afgelopen weekend kwamen zes teams van Hanze Stars in actie. Heren 1 kwam op vrijdagavond in actie in Wageningen tegen de studenten van Sphinx. In een zeer spannende wedstrijd waarin veel fout ging, maakten de studenten net 1 punt meer dan Hanze Stars waardoor de heren uit Zutphen de eerste verliespartij van dit seizoen moesten incasseren.

De landelijk spelende jeugdteams hadden beiden een uitwedstrijd. De U12 (onder 12) speelde in Waddinxveen tegen Bouncers. Er werd goed gespeeld maar het gebrek aan ervaring brak het jonge team uiteindelijk op. 82 - 57

De U14-1 moest naar Eindhoven om het op te nemen tegen Almonte. Na een goede start in het eerste kwart was meteen een goed gat van 13 punten gemaakt. Daarna kon Almonte wat meer weerstand geven. Het verschil na het tweede kwart was 16 punten en na het derde 18 punten. In het 4e kwart ging Hanze Stars in de hoogste versnelling en kon de reis naar Zutphen beginnen met een winst van 46-86.

In Zutphen werden drie wedstrijden gespeeld. De nog ongeslagen U14-2 nam het op tegen Pluto Wageningen. Het werd al snel duidelijk waarom Hanze Stars bovenaan de competitie staat en Pluto onderaan: 71-22 winst voor Zutphen.

Daarna speelde het ook ongeslagen U18 tegen VBV Veenendaal. Ook hier weinig problemen voor Hanze Stars 73 – 35. De U14-2 en U18 (beiden geleid door Leo Klijnsma) staan dus fier bovenaan met 4 gewonnen wedstrijden.

Tot slot de eerste wedstrijd voor het heren 2 team van Hanze Stars. Doordat er te weinig teams zich hadden ingeschreven in de vierde klasse, is het heren 2 team ingeschreven in de derde klasse. Hierdoor zullen er dus grote verschillen in niveau komen dit seizoen. Zo ook hier: Rebound uit Harderwijk had geen kind aan onze heren 2: 27 – 79

Volgende wedstrijden
Vanwege de herfstvakantie zijn er twee weken geen wedstrijden voor Hanze Stars. Op 28 oktober spelen de volgende teams een thuiswedstrijd in de Mene. Om 12.00 uur speelt de U14 tegen Harlemlakers uit Haarlem, om 14.00 uur speelt U12 tegen Lokomotief Rijswijk. Tot slot speelt heren 1 om 16.00 uur tegen Pluto Wageningen.


FC Zutphen op bezoek bij WHC Wezep

ZUTPHEN - FC Zutphen treedt zaterdag 14 oktober aan tegen WHC in Wezep. Deze tegenstander eindigde vorig seizoen boven in de eerste klasse en miste promotie naar de Hoofdklasse. Dit seizoen is WHC matig begonnen met een punt uit drie wedstrijden. Maar daar staat tegenover dat dit ene punt afgelopen zaterdag behaald werd in de zware uitwedstrijd bij degradant uit de Hoofdklasse ASVD in Dronten. In een aantrekkelijk duel maakte WHC voor de rust een 2-0 achterstand goed, maar verzuimde na de rust de drie punten mee naar Wezep te nemen. Men verwacht de eerste overwinning in de beide komende thuiswedstrijden tegen FC Zutphen en DZC "68 binnen te halen.

FC Zutphen pakte zaterdag het tweede gelijkspel in deze competitie thuis tegen Vroomshoopse boys, en wacht dus ook nog op de eerste overwinning. In de uit wedstrijd tegen het gerenommeerde WHC zal dit lastig worden, maar als opnieuw een punt in een uitwedstrijd wordt gehaald is dit zeker geen slecht resultaat.

FC Zutphen speelde zaterdag een goed eerste half uur, met goed opgezette en vlotte combinaties en aanvallen op het vijandelijke doel. Daarnaast werd er achterin niets weggegeven en tot het einde van de wedstrijd de nul gehouden. Als er geconcentreerd en degelijk gespeeld wordt, hoeft FC Zutphen voor geen enkele tegenstander bang te zijn. Want uiteindelijk komt die kans voorin wel een keer. Zaterdag was er de pech dat dit net niet lukte. De aanvangsopstelling van het elftal was nagenoeg gelijk dan die van een week eerder.

Het positieve is dat steeds meer spelers, zoals zaterdag Jort Bleumink, aantonen het niveau van de eerste klasse aan te kunnen. Het gaat er natuurlijk wel om dit zesentwintig wedstrijden lang vol te houden, en met die druk te kunnen omgaan. Dat geldt natuurlijk voor veel meer jongens, vandaar dat er een brede selectie nodig is, om de strijd aan te binden met de sterke ploegen in deze klasse.

En dat FC Zutphen te maken heeft met een sterke klasse toont de ranglijst aan. Er is na drie wedstrijden al geen enkele ploeg meer die zonder puntverlies is. En alleen Go Ahead Kampen staat nog op 0 punten. Er mag echter van worden uitgegaan dat deze ploeg, die vorige jaren altijd bovenin meedraaide, daar zeker niet zal blijven.

Basisopstelling
Er zullen niet veel wijzigingen in de basisopstelling van de laatste weken plaatsvinden. Daar is, gezien het vertoonde spel, ook niet veel reden toe. Het gaat er alleen om dat deze jongens de vorm en concentratie kunnen vasthouden. Er zullen ongetwijfeld veel supporters richting Wezep reizen om dit team, dat als een sterke eenheid opereert, aan te moedigen.

Tweede elftal
Het tweede elftal heeft na de 5-1 thuis overwinning van afgelopen zaterdag zelfs de gedeelde koppositie gepakt. Ook daar is men met zijn allen goed bezig. Zaterdag wacht daar de zware uitwedstrijd tegen DZSV uit Dinxperlo, dat op de derde plaats staat. De aanvang van deze wedstrijd is eveneens 14.30 uur. Een ieder bij FC Zutphen is benieuwd of beide teams zich staande kunnen houden in deze pittige uitwedstrijden.

Gerjan Nijland, FC Zutphen

Foto: PR