Meneer van Maren probeert het wandrek meteen uit. Achter hem de makers Tom en Paulo. Foto: PR
Meneer van Maren probeert het wandrek meteen uit. Achter hem de makers Tom en Paulo. Foto: PR Foto:

Hartenwens wandrek gaat in vervulling

ZUTPHEN - Vrijdag 6 oktober heeft voor de zesde keer in Zutphen de Nationale Ouderendag plaatsgevonden, georganiseerd door de Stadsonderneming en het Odensehuis in Zutphen. Ouderen konden hun hartenwens indienen zoals een bezoek aan museum of dierentuin, een boottochtje maken, een bezoek aan een schoonheidssalon of door bos en veld een wandeling met de rolstoel maken. Samen met een vrijwilliger gezellig een dagje op stap en soms vloeien er langdurige contacten uit voort.

De heer van Maren, die met zijn echtgenote in Woonzorgcentrum Polbeek woont, heeft bij de Nationale Ouderendag een bijzondere hartenwens ingediend. Meneer van Maren, die gebruik maakt van een rolstoel, wilde heel graag en al heel lang een wandrek op zijn afdeling, zodat hij dagelijks zou kunnen oefenen in de hoop wat sterker te worden. Bovendien zouden zijn medebewoners daar dan ook gebruik van kunnen maken.

Hoewel er twijfels waren over de haalbaarheid van deze vraag omdat de Nationale Ouderendag weinig eigen budget heeft, was het zo duidelijk een hartenwens van van Maren, dat besloten werd om te proberen deze wens in vervulling te laten gaan.

Diverse mensen staken de helpende hand toe. Walhallab, de organisatie die jongeren begeleidt en vaak met hout werkt, heeft het wandrek belangeloos gemaakt met adviezen van de fysiotherapeut. Particulieren hebben de kosten van het hout hiervoor gesponsord. Polbeek zorgde voor een feestelijke onthulling en Biologische Bakkerij De Driekant bracht taart voor bij de koffie.

De heer van Maren was zichtbaar blij met het wandrek en probeerde het gelijk uit.


Uitstapje bewoners De Lunette met de fluisterboot

ZUTPHEN - De meeste bewoners van woonzorgcentrum De Lunette Sutfene in Zutphen gaan niet op vakantie. Daarom was het aanbod van Fluisterboten Zutphen om tegen gereduceerde prijs mee te varen heel welkom. Van veel bewoners was het ook een wens om een keer mee te varen. Ondanks dat de regen twee keer roet in het eten gooide, konden de bewoners op donderdagmiddag 28 september alsnog gaan.

De bewoners vonden het ontzettend mooi om Zutphen vanaf de Berkel te bekijken en hebben aandachtig geluisterd naar de verhalen van de schipper. Heerlijk varen over de Berkel, over grote gracht, langs Graaf Ottosingel en weer terug richting Wijnhofpark.

Een bewoner merkte op dat het net was of ze in het buitenland was en door de jungle voerde. Het was een heel ontspannen uitstapje. De bewoners hebben erg genoten van de fantastische boottocht.

Team Welzijn & Activiteiten De Lunette organiseren wekelijks leuke activiteiten voor de bewoners en wijkbewoners.


Collectanten gezocht in Zutphen

ZUTPHEN - Het Leger des Heils zoekt collectanten in Zutphen voor de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte. De collecte wordt gehouden van 27 november tot en met 2 december 2017. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor het sociaal maatschappelijk werk van het Leger des Heils.

Steeds meer mensen doen een beroep op het werk van het Leger des Heils. In 2016 kwamen meer dan honderdduizend mensen in aanraking met het Leger des Heils. Dat is bijna 20.000 meer dan het jaar daarvoor. Denk hierbij aan activiteiten als: kledingwinkels, de huiskamer in de buurt, scouting en schuldhulpverlening.

Voor deze projecten en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven zoekt het Leger mensen die willen helpen, zodat dit belangrijke werk door kan blijven gaan. Onder de noemer 'Samenleven doe je dus niet alleen', organiseert het Leger des Heils in veel plaatsen een deur-tot-deurcollecte.

Bent u tijdens de collecteweek beschikbaar en wilt u zich aanmelden om in uw wijk te collecteren? Ga dan naar de website of neem telefonisch contact op.


www.legerdesheils.nl/collecte

036 - 53 98 175

Foto: Gerard Kiezebrink