Afbeelding
Foto:

Recreatief Badminton spelen bij LBC'72 – Leuk om te doen !

De Dinsdagochtendgroep van LBC '72.

Een sportief verslag maken over deze groep is er een die niet gaat over uitslagen en standen in de competitie. Het gaat hier vooral over de deelname en het plezier waarmee het elke keer weer gepaard gaat. Een lekker potje "slaan" is het motto en niet onverdienstelijk.

Elke dinsdagochtend om klokslag negen uur staan er gemiddeld zo'n twintig tot drieëntwintig enthousiastelingen te popelen om, onder de bezielende leiding van hun trainer Otto, aan de zo broodnodige warming-up te beginnen. Broodnodig omdat de gemiddelde leeftijd van de leden de pensioengerechtigde leeftijd in een aantal gevallen ruim ontstijgt. Enkele uitzonderingen daar gelaten natuurlijk.

Het enige wat een beetje scheef gegroeid is bij deze groep is de verhouding;
Vrouwen : Mannen. De groep bestaat momenteel uit drieëntwintig leden waarvan vier mannelijke spelers en achttien vrouwelijke. Begrijpelijk is dan ook dat van de van nature meegegeven rivaliteit tussen de mannen, hier absoluut geen sprake is.
Anderzijds heeft de trainer er een hele uitdaging aan om zijn dames een momentje stil te krijgen om zijn oefenstof van die dag uit te leggen.

Dus mochten er nog mannelijke sportievelingen in de gemeenschap zijn die op de dinsdagochtend niet goed weten wat zij met hun tijd moeten doen, sportief zijn aangelegd en tevens van gezelligheid houden dan zijn zij van harte welkom om het eens te proberen (rackets aanwezig). Wij spelen van 09.00 tot 10.30 in de Hamalandhal waarna wij gezamenlijk in de kantine een kopje koffie drinken.

Als afsluiting van het seizoen ondergaat de hele groep de grillen van een tweetal vrijwilligers die het "afsluitings"-uitje hebben georganiseerd. Een gegarandeerd succesvolle dag waar wij nu al weer hals reikend naar uitkijken.

Kom eens langs op dinsdagmorgen en speel een partijtje mee!