'Magistraal' in de Achterhoek
'Magistraal' in de Achterhoek Foto: PR Magistraal

Magistraal Events brengt Techno naar de Achterhoek

ACHTERHOEK-Technofeesten in de Achterhoek: het lijkt op voorhand geen gouden combinatie. Technomuziek is razend populair in bijna alle grote steden in Nederland, maar heeft in dunbevolkte gebieden nog niet echt voet aan de grond gekregen. Daar willen de vier Achterhoekse jongens van evenementenorganisatie Magistraal verandering in brengen. Al ruim een jaar organiseren zij techno-evenementen in de Achterhoek. En met succes. Op 14 oktober de voorlopige kers op de taart, in De Radstake, Heelweg: een feest met grote namen als Benny Rodrigues, Reinier Zonneveld, Stranger en Roel Salemink. Onder andere bekend van Awakenings, Mysteryland, Tomorrowland en Space Ibiza.

Oorsprong
Magistraal is opgezet door vier Achterhoekse jongens; Joris Nieuwenhuis, Pim te Loeke, Jaap Bruijstens en Ruud Engelbarts. Het idee ontstond toen Pim en Joris een klein besloten feestje met technomuziek hielden in Lichtenvoorde "De gasten waren erg enthousiast en achteraf hoorden we van veel mensen dat ze hier ook wel bij hadden willen zijn,"vertelt Pim. "Toen is het balletje gaan rollen." Binnen drie maanden werd de eerste editie van Magistraal uit de grond gestampt. Deze werd gehouden in de Loods, te Barlo. Binnen 24 uur was het feest uitverkocht. Een groot succes.

Magistraal 2017
De Radstake, een van de bekendere discotheken die de Achterhoek rijk is, zag kansen met Magistraal. De locatie biedt een podium voor een groter publiek met een maximale capaciteit van 4000 bezoekers. De line-up is zeer aansprekend met enkel 'grote jongens' als Benny Rodrigues, Reinier Zonneveld, Stranger en Roel Salemink. Magistraal is hiermee op 14 oktober direct een van de top technofeesten in Nederland. Namen waarvoor de liefhebber normaliter voor naar het Westen van het land moet afreizen. Met een minimale ticketprijs hoopt de organisatie de drempel laag te houden. In de voorverkoop zijn de tickets €10,- per stuk. Kaarten zijn te verkrijgen via het Facebook-evenement.

Waarom de Achterhoek?
Volgens de vier organisatoren van Magistraal heeft de Achterhoek zeker potentie voor meer Technofeesten in de toekomst. Joris hierover: "Je merkt dat Achterhoekers op zoek zijn naar andere muziek. Liefhebbers die vroeger van hardstyle- en hardcoremuziek hielden, beginnen zich steeds meer te oriënteren op Techno. Daar spelen wij op in." "Dat weten ze, want we zijn zélf die doelgroep," vult Jaap aan. Pim en Jaap wonen voor hun studie samen in Amsterdam, waar ze overspoeld worden met verschillende muziekfestivals en -feestjes. "In de Achterhoek ontbreekt dit totaal. Dat zijn gemiste kansen. Ik zou graag willen dat iedereen weet hoe zo'n feestje is, hoe vet het kan zijn", zegt Jaap. "Dan kunnen we wel afwachten tot de Technocultuur de Achterhoek bereikt, maar als niemand het doet moeten we het zelf maar doen."