Het KinderzwerfboekStation. Foto: PR
Het KinderzwerfboekStation. Foto: PR Foto:

Kinderzwerfboeken in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Met al meer dan een miljoen zwervende kinderboeken krijgt Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, echt voet aan de grond. Bij Gezondheidscentrum Oost Gelre in Lichtenvoorde is een KinderzwerfboekStation opgericht op Nationale Kinderboekzwerfdag, de eerste dag van de Kinderboekenweek. Want alle kinderen moeten toch kunnen lezen?

Kinderzwerfboek stimuleert lezen. Lezen is namelijk leuk, avontuurlijk én leerzaam.

Hoe meer kinderen lezen, hoe beter ze hun talenten kunnen ontwikkelen. 15% van de kinderen verlaat het basisonderwijs met een taalachterstand. Dat zijn er ruim 40.000 per jaar!

Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen.
Want zonder taalachterstand gaan ze een betere toekomst tegemoet. De logopedisten van het Gezondheidscentrum weten hoe belangrijk dit is.

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, Kinderzwerfboek-stations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven.

De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn.

Vanaf nu kan iedereen een (toekomstig) zwerfboek komen brengen en halen aan de Rapenburgsestraat 56.

De gevulde boekenkast staat in het voorportaal van Fysiotherapie Oost Gelre.