Michiel Krabbenborg (RKZVC). Foto: PR
Michiel Krabbenborg (RKZVC). Foto: PR Foto:

Voetbalkraker houdt gemoederen bezig

ZIEUWENT/LICHTENVOORDE - In Zieuwent en Lichtenvoorde wordt, zeker in voetbalkringen, toegeleefd naar de competitietopper RKZVC tegen Longa '30. Deze wedstrijd wordt zaterdag om 18.00 uur op het sportpark De Greune Weide in Zieuwent gespeeld.

Door Theo Huijskes

Dit alles niet zonder redenen. In de geschiedenis van beide clubs is het nog nooit voorgekomen dat men op een dergelijk hoog competitieniveau (eerste klas KNVB) tegenover elkaar is komen te staan. In die sterke eerste klas hebben zowel RKZVC als Longa '30 tot op heden drie wedstrijden gespeeld, die zowel door de Zieuwenternaren als door de Lichtenvoordenaren in volle winst werden omgezet. Samen gaan de teams dus fier aan de leiding in de eerste klas, zij het dat Longa '30 een iets beter doelsaldo heeft (7-1) dan RKZVC (8-4).

'Wij zijn aan elkaar gewaagd'
RKZVC-aanvoerder Michiel Krabbenborg (27) is van mening dat beide ploegen op dit moment aan elkaar gewaagd zijn. "Zeker in een derby als deze spelen andere omstandigheden en andere wetten een rol, waardoor totaal andere invloeden voor een verrassende wending kunnen zorgen." Krabbenborg, die - naast een eenjarig uitstapje naar AZSV - bezig is aan zijn tiende seizoen in RKZVC 1, is van mening dat de Zieuwentse selectie op dit moment beschikt over een mooie, uitgebalanceerde mix.

Aanvoerders wagen zich niet aan voorspelling

"De kracht van dit team is dat wij op de eerste plaats een vriendengroep zijn, die veel zo niet alles voor elkaar over heeft. Daarnaast beschikt de groep over veel voetbalkwaliteiten en zijn wij met ons allen bijzonder prestatiegericht bezig." De captain van RKZVC is zich er terdege van bewust dat zijn club een minder roemrijke geschiedenis heeft als Longa '30. "Maar vergeet niet dat wij op dit moment een ijzersterke lichting hebben, waarmee de club vooruit kan. De leeftijd van de spelers varieert tussen de 23 en 27 jaar." Aan een voorspelling waagt Krabbenborg - die sedert afgelopen zaterdag officieel inwoner is van Lichtenvoorde en dat ook nog eens als buurman van Longa '30-speler Freek Heinsbroek - zich niet. "Zaterdag na de wedstrijd spreken wij elkaar weer!"

'Vorm van de dag is beslissend'
Volgens Simon Klein Goldewijk (25), aanvoerder van Longa '30, zal in de derby van zaterdag de vorm van de dag beslissend zijn. Klein Goldewijk, die twee seizoenen bij HSC '21 in Haaksbergen heeft gespeeld, komt voor het vijfde seizoen uit voor de hoofdmacht van Longa '30. "Wij hebben een team in opbouw. Daarbij komt dat er ook nog eens een nieuwe trainer voor de groep staat (Erik Zandstra, ThH), die een bepaalde visie op het spelletje heeft. Het kost tijd om de voor dat spelletje nodige automatismen in te slijpen. Evengoed vind ik dat wij het met overwinningen op NEC, Tubantia en Rohda zeer verdienstelijk hebben gedaan. Negen punten uit de eerste drie wedstrijden, wie tekent daar vooraf niet voor?" Klein Goldewijk geeft daarbij wel aan dat de punten belangrijk zijn, maar dat het voetbal nog veel beter moet. "Wanneer bij ons iedereen honderd procent fit is en de wedstrijdinstelling optimaal, dan zie ik voldoende kansen tegen RKZVC. Dit ondanks dat die ploeg enkele toppers heeft, die in hun eentje een wedstrijd kunnen beslissen. Het mooie van deze derby is dat de einduitslag niet is te voorspellen en daarom doe ik daar maar niet aan mee. Ik hoop in ieder geval voor het talrijke publiek dat vast en zeker op deze wedstrijd afkomt, op een spannende en mooie pot voetbal."

Simon Klein Goldewijk (Longa '30). Foto: PR