Afbeelding
Foto: Nick Oostendorp

Didam verdient een dorpscentrum met meer inspraak

Open brief aan Gemeenteraad Montferland

De voorbereidingen voor de opknap van het centrum van Didam vorderen gestaag. Daar is niets op tegen behalve dan dat de informatie aan de inwoners van Didam door de gemeentelijke overheid in Montferland naar mijn mening veel te wensen overlaat.
Het uitvoerige artikel van wethouder Loeff in Montferland Nieuws van 21 juni jl. geeft wat dat betreft geen enkele reden tot optimisme, eerder het tegenover gestelde. Zo beschrijft zij dat iedereen -uit alle lagen van de bevolking nota bene!- bij de klankbordgroep kon aanschuiven. Eufemistisch voegt zij daar aan toe dat er helaas enkele mensen waren 'vergeten'. Waaronder nota bene de direct aanwonenden!!! Ook nu weer gaat zij voorbij aan het feit dat niet alleen de direct-betrokkenen maar alle bewoners van Didam met het centrumplan van doen hebben, al was het maar omdat zij de uiteindelijke 'bekostigers' zijn van het ambitieuze plan.

Wie de moeite neemt om de video-opname van de Raadsvergadering van mei 2016 op de website van de Gemeente Montferland nog eens te bekijken, kan niet anders concluderen dan dat de volledige Gemeenteraad het plan toejuicht onder slechts het uitspreken van zorg omtrent de nog niet bekende uiteindelijke totale kosten. Verder is er sindsdien niets te vinden wat betreft de bemoeienis van de Raad met de gang van zaken rond het plan tot nu toe.

Het is mij bekend dat de Kerngroep Burgerinitiatief Didam veel energie steekt in het boven water krijgen van gegevens. Helaas verloopt dat zeer moeizaam. En waar de Gemeenteraad de aangewezen instantie is om het College van B&W namens de bevolking te controleren, kan slechts worden geconcludeerd dat ook de Raad niet overloopt van bereidwilligheid om openheid van zaken te geven. Een klein lichtpuntje is de recente vraag van een CDA-raadslid of er nog meegedacht kan worden over 'het niet in beton gegoten plan'. Dit CDA raadslid heeft nu pas geconstateerd dat er vele vragen leven en bedenkingen zijn bij de burgers van Didam ten opzichte van het gepresenteerde plan. Ik heb desondanks niet de illusie dat in de bereidwilligheid om op korte termijn openheid van zaken te geven verandering komt.
Daarom deze open brief met vragen waarop -naar ik hoop via de formele democratische weg van de Raadsvergadering- op korte termijn de antwoorden komen. Een schone taak, zeker met het zicht op de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar!

1. Bent U ook van mening dat de Klankbordgroep niet die breedte van vertegenwoordigers kende die zij zouden moeten hebben? Bent U bereid te pleiten voor herziening van de inspraakprocedure zodanig dat niet alleen aanwonenden en direct-betrokkenen maar ook de gebruikers van het centrumplan -alle inwoners- inspraakmogelijkheden moeten krijgen voorafgaand aan de uiteindelijke goedkeuring van het plan door uw Raad?
2. Is het U bekend dat projectontwikkelaar Groenstaete de toezegging heeft gekregen dat zij gratis de grond van de aanbouw van het oude gemeentehuis zal krijgen om daarop een supermarkt de bouwen? Is U een taxatierapport bekend waarin een kosten/baten analyse is gemaakt met betrekking tot de waarde van die grond versus de afbraak-kosten?
3. Is het U bekend dat de supermarkten die op de plek van het Raadhuisplein en het er naast liggende gebied gebouwd gaan worden elke dag van het jaar -24 uur per dag- over de parkeergelegenheid op het plein willen beschikken? Waardoor er geen enkele dorpsactiviteit meer kan worden gehouden?
4. Het gebouw en de grond van de bibliotheek zijn in vrij eigendom van een stichting. Is U iets bekend over de financiƫle gevolgen die verplaatsing van de bibliotheek heeft voor die stichting. Als de gemeente opdraait voor de verplaatsingskosten zijn het de inwoners die het betalen!
5. Omdat het centrum van Didam -behalve de Wilhelminastraat-, geen doorgaande wegen kent, zullen de nieuw geprojecteerde supermarkten ongetwijfeld veel verkeersoverlast veroorzaken. Bent U bekend met een gefundeerd verkeerstechnisch onderzoek op grond waarvan de effecten van verkeerslawaai, verkeersdruk en uitstoot van schadelijke stoffen kunnen worden voorkomen? Die negatieve effecten zullen moeten worden opgelost omdat anders heel wat inwoners zelfs in wijde kring rondom het centrum overdag zullen worden geconfronteerd met af- en aanrijdende personenauto's en 's nachts en in de vroege ochtend met het lawaai van de lossende en ladende vrachtwagens.

Arnold Mullink