Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland en burgemeester Peter de Baat openen het Stadsmuseum. Foto: Robin Sommers
Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland en burgemeester Peter de Baat openen het Stadsmuseum. Foto: Robin Sommers Foto:

Stadsmuseum opent de poort

's-HEERENBERG - Het nieuwe stadsmuseum in 's-Heerenberg werd op vrijdag 7 juli, onder grote belangstelling van hoogwaardigheidsbekleders en genodigden, officieel geopend door Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland.

Door Rob Vister

"Vanaf het moment dat 't Nije Raethuijs in 's-Heerenberg leeg kwam te staan, liepen wij onder aanvoering van de in 2016 overleden historicus en genealoog, John Thoben, al met het idee om in dat mooie historische pand een museum onder te brengen. Helaas was dit voor ons financieel niet haalbaar. En daarbij was 't Nije Raethuijs voorbehouden aan de Heemkundekring Bergh", vertelt een trotse Hans Hegman, initiatiefnemer en drijvende kracht achter het stadsmuseum. "Het idee was geboren en een droom begon steeds realistischer geworden. Zoekende naar een geschikte ruimte, kwamen wij uit bij het Johan van Esserenhuis dat al geruime tijd leeg stond. Toen wij van de eigenaar hierover mochten beschikken, konden wij beginnen om onze droom te verwezenlijken. Met een goed gemotiveerd en enthousiast team gingen wij aan de slag om allereerst het geheel financieel af te kunnen dekken. Na enkele toezeggingen van stichtingen, bedrijven, lokale en provinciale overheid, konden wij eindelijk begin 2017 van start."


Lees verder op pagina 3