Wie wordt de opvolger van winnaar Cok Vergeer bij Heel Bergh bakt. Foto: PR
Wie wordt de opvolger van winnaar Cok Vergeer bij Heel Bergh bakt. Foto: PR Foto:

Heel Bergh gaat weer bakken

Geslaagde eerste editie krijgt een vervolg

's-HEERENBERG - In 2016 vond de eerste editie van Heel Bergh bakt plaats, georganiseerd door Echte Bakker Dijkman uit Kasteelstad 's-Heerenberg. Met als opdracht: bak de lekkerste cake van heel Bergh, werden er enkele tientallen creaties ingeleverd. Dit jaar krijgt deze bakwedstrijd een vervolg.

Cok Vergeer werd vorig jaar de terechte winnaar van een jaar lang eens per week een gratis brood en bovendien besloot bakker Dijkman de cake ook in het assortiment op te nemen. "Dit jaar hebben we een nieuwe opdracht', vertellen Miriam Blom en Henri Dijkman. Wie bakt de lekkerste taart van Bergh? "We hopen dat er veel verschillende taarten worden gebakken, waarvan de smaak voor ons het belangrijkste aspect is. Uiteraard moet de taart er smaakvol uit zien maar vooral ook lekker zijn."
Dit jaar zal de jury bestaan uit de eigen bakkers Frank Steentjes en Henri Dijkman.

de winnaar kan een jaar lang wekelijks een gratis brood winnen

Naast het feit dat er dit jaar voor een ander baksel is gekozen is er nog iets aangepast aan de opzet. In de week van 2 tot en met 7 oktober kunnen alle deelnemers hun taart met recept inleveren in de bakkerswinkel aan de Molenpoortstraat 2 in 's-Heerenberg. Hier worden dan drie finalisten uit gekozen. Deze top-drie krijgt dan een specifieke opdracht die tijdens de finale op zondag 15 oktober aan de jury moet worden voorgelegd. Daar wordt dan ter plekke de winnaar bekendgemaakt. Ook deze editie kan de winnaar een jaar lang wekelijks een gratis brood winnen. "Of we de taart gaan opnemen in het assortiment is afhankelijk van het resultaat", vertelt Henri Dijkman. "Het moet ook praktisch uitvoerbaar zijn maar als het even kan zullen we de winnaar die eer ook nog mee geven. Dan kunnen alle klanten van Echte Bakker Dijkman de taart ook nog eens proeven."
Kijk voor meer informatie over Heel Bergh Bakt op de Facebookpagina of op de website www.dijkman.echtebakker.nl.