Afbeelding
Foto:

Burendag in 'de Ziep' Didam

DIDAM - ‘Wij wonen hier nog niet zo lang in de buurt en waren benieuwd wat er georganiseerd wordt’. Een veel gehoorde uitspraak..

Diverse jonge bewoners van de buurt zijn zaterdag gekomen naar de Burendag die door het Wijkplatform de Ziep georganiseerd werd. Maar ook de wat oudere bewoners van deze wijk kwamen en liepen de speurtocht. Deze was door de wijk en in samenwerking met de Oudheidkundige Vereniging (O.V.D.) opgezet. Zo leerde iedereen de buurt weer op een andere manier kennen.
In de VSO-school ‘de Ziep’ konden mensen een kop koffie, thee met iets lekkers krijgen. De leerlingen van de school hadden daarvoor zelf iets gebakken. De heerlijke muffins vonden gretig aftrek. Velen bekeken de mooie school voor het eerst van buiten en van binnen, hoewel het iedere schooldag mogelijk is er te lunchen. Het heerlijke weer en een goede organisatie vooraf zorgde voor een gemoedelijke sfeer waarin mensen elkaar konden ontmoeten; het doel van het Oranjefonds dat Burendag landelijk ondersteunt met subsidies. Het springkussen, stoepkrijt en natuurlijk het Cruyffcourt waren trekkers voor de kleinste buren.
Het had wat drukker mogen zijn, maar dit was wel te verwachten; het wijkplatform heeft een doorstart gemaakt, aldus Marieke Ros. De aanwezigheid van de bewoners van de beide Elver-huizen in de wijk werd bijzonder gewaardeerd. De eerste prijs bij de speurtocht werd gewonnen door de familie Fuhler, pas een paar maanden woonachtig in de wijk. Zij kregen de prijs uitgereikt door Arnold van Kevelaar. De kinderprijs werd gewonnen door de Emily, die met haar Syrische vader leerde fietsen op de zachte ondergrond van het Cruyffcourt.