Dunkirk is de spectaculaire opening van het filmseizoen in het Barghse Huus. Foto: PR
Dunkirk is de spectaculaire opening van het filmseizoen in het Barghse Huus. Foto: PR Foto:

Samenwerking Gastvrij Didam en Filmhuis

Tachtig vrijkaarten
voor de film
Dunkirk

DIDAM – Gastvrij Didam en Filmhuis Didam gaan samenwerken. "Wij willen een vrijwilligersorganisatie die belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van ons dorp levert, graag ondersteunen", vertelt penningmeester Rik Straatsma. Naast een financiële bijdrage en hulp bij de promotie van activiteiten, gaat het Didamse ondernemersfonds vrijkaartjes weggeven.

Straatsma: "Elk jaar houden we een najaarsactie voor het winkelend publiek in Didam en dit jaar maken bezoekers aan ons centrum kans op twee vrijkaartjes voor een voorstelling van de film Dunkirk. Daarmee helpen we het Filmhuis wellicht ook aan bezoekers die er nog niet eerder een film hebben gezien en die niet weten hoe ruim het aanbod aan films is."
Filmhuis Didam vertoont sinds 2008 elk jaar circa honderd films in een huiselijke sfeer in Waverlo in Meulenvelden. Het aanbod varieert van drama, komedie, spanning tot muziek. Naast bekende films draaien er ook films van nieuwe en veelbelovende regisseurs. Ook voor kinderen en jeugdfilms worden er regelmatig films vertoond. Het Filmhuis krijgt weinig subsidie en wil de prijs van de kaartjes toch laag houden. Met beperkte financiële middelen is het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Het Filmhuis is daarom blij met de actie van Gastvrij Didam.

Vrijkaarten
Gastvrij Didam deelt volgende week in het centrum kaartjes uit, waarmee mensen zich via communicatie@didam.nl kunnen aanmelden als ze graag naar de film Dunkirk willen. De eerste veertig aanmelders krijgen twee vrijkaartjes. Op zaterdag 7 oktober houdt Gastvrij Didam dan samen met het Filmhuis voor hen een gezellige avond, met een hapje en een drankje voor alle bezoekers.

Troepen
De actie-thriller Dunkirk opent met honderdduizenden Britse en geallieerde troepen die omringd worden door de vijand. Ze zitten gevangen op het strand met hun rug naar de zee gekeerd. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten. Voor deze film van regisseur Christopher Nolan werden enkele scènes bij Urk opgenomen.

The big sick
Vrijdag 29 september en maandag 2 oktober vertoont Filmhuis Didam eerst nog de film The Big Sick, het waargebeurde liefdesverhaal van comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw. De film vertelt op hilarische en ontroerende manier hun gevecht tussen liefde en familietradities. The Big Sick ging onlangs in première op het festival van Sundance en groeide sindsdien uit tot dé romantische komedie van het jaar. Aanvang 20.00 uur. De entree bedraagt zeven euro, 'vrienden van' betalen vijf euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.