Niet zien wat je eet maakt het diner een bijzondere, intense ervaring. Foto: PR
Niet zien wat je eet maakt het diner een bijzondere, intense ervaring. Foto: PR Foto:

Geblinddoekt eten en collectebus voor stichting voor geleidehonden

's-HEERENBERG - Op vrijdag 13 oktober is er een Blind Diner waarmee men het KNGF Geleidehonden (stichting die zich bezighoudt met het fokken, het opleiden en voorlichting omtrent geleidehonden) steunt. Bij elke reservering gaat 5 euro naar KNGF en het personeel van Smouzen heeft besloten om deze avond haar verdiende fooien af te staan aan KNGF. Tot slot staat er deze avond ook een collectebus waardoor mensen nog extra kunnen steunen.

Bezoekers stappen deze avond in de wereld van blinden en slechtzienden en kunnen zich laten verrassen hoe intenser smaak wordt wanneer je het eten niet ziet. Bovendien ervaren zij dat het vinden van de stoel al een opgave op zichzelf is. Dit is voor een persoon die blind of slechtziend is een dagelijkse uitdaging. De Blind Diner-avond start om 18.30 uur in Trendy by Smouzen (Molenpoortstraat 35 in 's-Heerenberg), daar kan men voorkeuren voor het diner bespreken met de bediening. Vervolgens begint om 19.00 uur de avond met een voorgerecht, gevolgd door een hoofdgerecht en wordt het diner afgesloten met een dessert. Reserveren is aanbevolen door te bellen naar tel. 0314-662366.

Veiligheid is natuurlijk heel erg belangrijk tijdens de avond, maar ook voor blinden en slechtzienden. Daarom is het KNGF Geleidehonden ontstaan. Honden van het KNGF maken het leven van een blind persoon een stuk makkelijker en veiliger. Bij aankomst wordt men geblinddoekt en begint het Blind Diner.Tijdens de avond van het Blind Diner zorgt Smouzen voor optimale veiligheid. Daarom wordt men de hele avond door dezelfde bediening geassisteerd. Men gaat niet alleen naar tafel of richting toilet. De toegewezen bediening geeft ook de hele avond uitleg wat men eet of drinkt. Aan het einde van de avond kijkt men even samen terug op de opgedane ervaringen.