Mike Keuben op zijn zijspancrossmotor. Foto: Marlous Velthausz
Mike Keuben op zijn zijspancrossmotor. Foto: Marlous Velthausz Foto:

's-Heerenbergenaar tweede op EK-zijspan

's-HEERENBERG – Het team Keuben-Snell is het afgelopen weekend er in geslaagd om een tweede plek op het EK zijspancross te bemachtigen. In de Duitse plaats Kleinhau heeft het team op zondag 24 september alle drie de manches op zijn naam weten te schrijven en hiermee een tweede plaats in het EK eindklassement bemachtigd. De overwinning in het eindklassement ging naar team Mulders–Van Deutekom, een ander Nederlands team.

Door Marlous Velthausz

De 's-Heerenbergenaar Mike Keuben is pas 20 jaar en is sinds zijn twaalfde jaar een fervent zijspancrosser. Zijn grote inspiratie is zijn vader Bennie die in zijn jonge jaren ruim vijfentwintig jaar zijspancrossmotor heeft gereden. Bijna elk weekend is Mike wel ergens te vinden op een crossbaan. Of vader en zoon pakken de camper en gaan een weekend in het buitenland trainen. De bakkenist van het team Keuben, Zac Snell komt uit Engeland. "Hij is heel handig om een goede balans te vinden in de zijspan, die aan de linkerzijde van de motor zit."

Aan deze EK zijspancross wedstrijden deden zes landen mee waaronder Zwitserland, België, Duitsland Frankrijk, Engeland en dus ook Nederland. Van ieder land mogen maximaal zes teams zich aanmelden. "Voorafgaand aan deze EK wedstrijd moest je je wel eerst in twee wedstrijden kwalificeren om in aanmerking te komen voor deze EK zijspancross. Achttien manches hebben we dit jaar in verschillende landen gereden en de punten die je scoort bij elke manche worden bij elkaar opgeteld. Acht manches hebben we gewonnen en twee keer zijn we uitgevallen met mechanische problemen. We hadden het zondag dus heel goed gedaan, maar in de andere wedstrijden hebben we punten laten liggen. Maar ik ben super tevreden met dit resultaat", aldus een trotse Mike.

Mike Keuben heeft deze prijs ook te danken aan zijn sponsoren, familie, buren en vrienden. "Zonder hun steun hadden we dit niet kunnen realiseren. Het financieel plaatje is namelijk hoog", vertelt vader Bennie. "Hopelijk ondersteunen ze ons volgend jaar weer allemaal."