Stadsgids Prins Maurits in actie bij een rondleiding. Foto: PR
Stadsgids Prins Maurits in actie bij een rondleiding. Foto: PR Foto:

Bredevoort vertelt

BREDEVOORT - De geschiedenis komt de bezoeker tegemoet zodra hij het middeleeuwse centrum van Bredevoort betreedt.

Er is een mogelijkheid om uit eerste hand meer te weten te komen over dit Bredevoort, door mee te wandelen met een stadsgids. Elke dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 14.00 uur bestaat er de mogelijkheid om de eeuwenoude sfeer te proeven. Een historische stadsgids vertelt op de dinsdagen over Bredevoort. Op woensdags vertelt Hendrickje Stoffels – de muze van Rembrandt – over haar leven in Bredevoort én Amsterdam. Donderdags behaagt het Prins Maurits van Nassau de bezoekers mee terug te nemen naar de sfeer uit de Tachtigjarige Oorlog.

Niet alleen op de vaste dagen kan men terecht voor een rondleiding. Voor een rondleiding op anderen momenten, met een groep of als bedrijfsuitje, geeft de VVV Bredevoort graag informatie. Het is zelfs mogelijk bij zeer speciale gelegenheden tot ridder te worden geslagen door Prins Maurits.
De VVV is te vinden aan de Markt 8 en is telefonisch bereikbaar via 0543-452380, van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het mailadres is vvvbredevoort@gmail.com.