Mama Café over EHBO

AALTEN - Op woensdag 18 april wordt in de Bibliotheek Aalten het Mama café gehouden met als thema EHBO bij baby's en kleine kinderen.

Te gast is Louis Nederhoff. Louis is een gecertificeerd allround instructeur bij Nederhoff-opleidingen EHBO en BHV. Hij zal onder andere vertellen wat je moet doen bij verslikken en kneuzing. Daarnaast kan er ook kort geoefend worden met verband aanleggen. Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen.
Het Mama Café wordt gehouden in de Bibliotheek Aalten, Hogestraat 10, op woensdag 18 april. Inloop vanaf 10.00 uur, voorlichting van 10.30 tot 11.30 uur. Het Mama Café is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd door Yunio, CJG, en de Bibliotheek Achterhoekse Poort, elke eerste woensdag van de maand bij Speeltuin Robbedoes, elke derde woensdag van de maand in de Bibliotheek Aalten. Op 2 mei is er geen Mama Café bij Robbedoes vanwege de voorjaarsvakantie.


Lopathon AD '69

AALTEN - Ook dit jaar organiseert AD' 69 de Lopathon, een sponsorloop om de clubkas te spekken. Dit met allerlei omlijstende activiteiten aangeklede evenement is op vrijdag 20 april, vanaf 18.00 uur. De JO9 en de mini-F starten als eerste lopers om 18.30 uur.

Dit jaar worden de opbrengsten onder andere gebruikt voor de organisatie van het jaarlijkse pupillenkamp van AD '69. Naast het aanmoedigen van de lopers is er veel gezelligheid te beleven op Sportpark Zuid. Er is een dj, kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen, er is een popcornautomaat en er is allerlei ander lekkers verkrijgbaar, zoals hamburgers en pannenkoeken. De organisatoren hopen op een grote opkomst, en willen er vooral een gezellige avond van maken.


Oplossing zoekplaatje

AALTEN - Het zoekplaatje van dinsdag 3 april was een schoolfoto, een klassenfoto uit december 1952. We zien hier een aantal leerlingen van de Julianaschool Aalten. Deze school stond destijds aan de Wilhelminastraat in Aalten, een markant groen houten gebouw.

Deze school werd geopend in 1938 en was de streekschool voor Christelijk Buitengewoon Lager Onderwijs. De school werd in de volksmond: 'BLO-school' genoemd. Deze school was een goede voorziening voor moeilijk lerende kinderen. Een initiatief dat brede steun ondervond vanuit Aalten en omliggende gemeenten. Er werd er maar een leerlinge herkend: Elly (tweede van links).


Etend ontmoeten

AALTEN - Etend ontmoeten vindt elke keer plaats op de derde dinsdag van de maand, in april dus op 17 april. Vanaf 17.30 uur is de inloop bij De Hofnar, van 18.00 tot 19.00 uur geniet men van de door de vrijwilligers klaargemaakt maaltijd, mogelijk gemaakt dankzij de hulp van De Hofnar en Bakkerij Knippenborg/Van der Zande. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen eten. Deelname is gratis, maar een vrije gift voor onkosten wordt gewaardeerd. Opgeven kan door te mailen naar etendontmoeten@outlook.com of via facebook.


Blijvende veranderingen door NAH: wat betekent dit voor naasten?

REGIO - Op donderdagavond 19 april vanaf 19.30 uur wordt in de Johanneshof in Lichtenvoorde een bijeenkomst gehouden voor mantelzorgers met als onderwerp 'NAH: Mantelzorgers in gesprek'. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg.

Bij hersenletsel ten gevolge van een beroerte, een ongeluk, een hersentumor of een andere ziekte, ook wel niet aangeboren hersenletstel (NAH) genoemd, houden veel mensen last van de gevolgen.

Partners krijgen daardoor ook te maken met een heel ander leven. Wat kan helpen om als naaste (partner of familie) zo goed mogelijk om te gaan met de verandering in mogelijkheden of gedrag? Wat betekent het voor de relatie? Wat is belangrijk om jezelf staande te houden? Welke keuzes kun je voor je zelf maken?

Deze avond staat in het teken van uitwisselen van ervaringen. Soms is het prettig om een stuk herkenning te ervaren. Of om handige informatie en praktische tips van anderen te ontvangen. Of gerichte vragen te kunnen stellen.

Onder begeleiding van Martin Reijntjes, CVA consulent van Slingeland Ziekenhuis en Sensire en een ervaringsdeskundige komen in de gesprekken bovenstaande en andere vragen volop aan bod. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor mantelzorgers uit de regio.

Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij VIT-hulp bij mantelzorg, tel. (0544) 82 00 00 of e-mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.