Zila Ertunç overhandigt Henk Rijks op zijn verzoek een broodmes, om de openingshandeling te verrichten. Foto: Marcel te Brake
Zila Ertunç overhandigt Henk Rijks op zijn verzoek een broodmes, om de openingshandeling te verrichten. Foto: Marcel te Brake Foto:

Broeder en Zuster officieel geopend

AALTEN - Op donderdag 5 april openden broer Zila en zus Kayra Ertunç - met hulp van locoburgemeester Henk Rijks - hun nieuwe broodjeszaak 'Broeder en Zuster' aan de Landstraat in Aalten. Op het menu van dit restaurant staan broodjes en salades, om in de sfeervolle zaak op te eten, maar ook om mee te nemen naar huis. En de broodjes en salades? Die zijn nét even anders en worden zoveel mogelijk met ingrediënten uit de streek gemaakt.

Door Marcel te Brake

Locoburgemeester Henk Rijks gaf in zijn openingsspeech aan dat hij de verbouwing van de voormalige schoenenzaak tot fraaie lunchroom vanuit het gemeentehuis mooi heeft kunnen volgen, maar zich zorgen had gemaakt of de zaak wel op tijd af zou zijn. "Gelukkig is dat prima gelukt en kan ik de zaak nu openen. Maar nu heb ik een schaar aangereikt gekregen om deze mooie broodjeszaak 'open te knippen'. Maar ik vind dat een echte broodjeszaak zoals deze niet met een schaar maar met een broodmes geopend moet worden!" Zila haastte zich de keuken in om voor zo'n mes te zorgen, waarna dan toch de opening plaatsvond.

Zila Ertunç benadrukte zijn erkentelijkheid. "We zijn erg dankbaar voor wijze waarop de horecaondernemers ons van harte steunen. En verder: ik ben niet zo goed in speeches, ik wil vooral samen Kayra een succes maken van deze zaak."

Bij Broeder en Zuster kan men onder andere genieten van overheerlijke broodjes met bijvoorbeeld gepocheerd ei, spinazie, spek en walnoten, maar ook bijvoorbeeld van een salade met gepofte biet, geitenkaas, amandelen en bosui. Alle ingrediënten - zo mogelijk in de regio ingekocht - zijn smakelijk en nét even anders. Natuurlijk kan iedereen in de gezellig ingerichte zaak komen lunchen, maar alle broodjes en salades kunnen ook meegenomen worden om er thuis van te genieten.

Foto: Marcel te Brake
Foto: Marcel te Brake