Druk op de Aaltense verdediging. Foto: PR
Druk op de Aaltense verdediging. Foto: PR Foto:

AD '69 verliest van DCS

AALTEN - AD '69 speelde zondag tegen DCS uit Zevenaar. DCS won verdiend met 4-1 en is de nieuwe koploper.

AD'69 startte de wedstrijd tegen nr 2 DCS uit Zevenaar zonder zijn vertrouwde aanvoerder Rik Pastoors die met een blessure aan de zijlijn bleef maar wel beschikbaar zou zijn voor een noodzakelijke invalbeurt. Belangrijker is dat Pastoors op tijd herstelt voor de wedstrijd van volgende week tegen lotgenoot Keijenburgse Boys.
Beide teams kwamen snel en fel uit de startblokken waarbij DCS in de 2e minuut op voorsprong kwam toen een aantal aanvallers wel erg vrij werden gelaten en waarbij Onur Ilmay met een fantastische curve keeper Erik Heuvel in de linkerbovenhoek wist te passeren. Met deze vroege tegenvaller moest AD'69 het voorlopig even doen maar bleef storend werken op de aanvallen van het betere DCS. Dit leverde tot dusver geen kansen op voor DCS maar op die manier was het mogelijk om meer leed te verzachten en te blijven hopen op de counter die er altijd wel komt.

Daarom was het des te spijtiger dat door een dom misverstand in de verdediging DCS wel erg makkelijk aan de 0-2 kwam, in de 21e minuut greep niemand in bij een ongevaarlijke voorzet die vervolgens wel heel kinderlijk eenvoudig door Sven Willems werd ingetikt. AD'69 leek al vroeg geslagen maar kon de rug weer rechten tot in de 26ste minuut Dylan Bauhuis een penalty wist te verzilveren. Een tweede penalty maar nu aan DCS-zijde werd in de 45ste minuut niet door de scheidsrechter gegeven toen Maik Gerling alle risico's nam om een aanvaller te stoppen, hij had zomaar op de stip gelegd kunnen worden.
In de rust werd de geblesseerde keeper Erik Heuvel door Anthony Ikink vervangen. AD'69 startte wederom fel en was op zoek naar een gelijkmaker die niet zou gaan vallen ondanks het perfecte competitiedebuut van Anthony Ikink die door een aantal klasse-reddingen de hoop op een goede afloper, en dat zou 1 punt zeker zijn, voorlopig nog even liet leven.

Daarom was het des te spijtiger dat door een dom misverstand in de verdediging DCS wel erg makkelijk aan de 0-2 kwam, in de 21ste minuut greep niemand in bij een ongevaarlijke voorzet die vervolgens wel heel kinderlijk eenvoudig door Sven Willems werd ingetikt. AD'69 leek al vroeg geslagen maar kon de rug weer rechten tot in de 26ste minuut Dylan Bauhuis een penalty wist te verzilveren. Een tweede penalty maar nu aan DCS-zijde werd in de 45ste minuut niet door de scheidsrechter gegeven toen Maik Gerling alle risico's nam om een aanvaller te stoppen, hij had zomaar op de stip gelegd kunnen worden.

Maar ook in de tweede helft bleek DCS een maatje te groot voor de Aaltenaren en ondanks het harde werk in de verdediging, middenveld en aanval was een puntje teveel gevraagd. In de 60ste minuut kon Ikink nog eenmaal redding brengen maar in de rebound was het geplaatste lobje ook voor hem teveel van het goede. 1-3 werd de voorlopige tussenstand maar 10 minuten later zou de eindstand bepaalt worden bij een cornerbal die de statistiek bepaalde op 1-4.
DCS wordt door deze winst de nieuwe koploper en daarom geen schande dat AD'69 thuis aan het kortste eind getrokken heeft. Directe concurrenten Trias en Keijenburgse Boys speelden onderling gelijk, Groessen en Sc Rheden verloren ook hun wedstrijden.

Volgende week gaat AD'69 op bezoek bij Keijenburgse Boys, wederom de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Bredevoort pakt weer eens drie punten

BREDEVOORT - Op een warme en zonnige zondagmiddag stond voor Bredevoort de uitwedstrijd tegen Klein Dochteren op het programma. Klein Dochteren stond onderaan de ranglijst met 0 punten. Dat dit niks zou zeggen was duidelijk, Bredevoort zelf was ook al weken niet in goede doen. Gelukkig won het deze middag met 2-0.

Het veld van Klein Dochteren was vol hobbels en erg ongelijk. Mooi voetbal zou vandaag dus weinig worden gezien. De wedstrijd begon en Bredevoort leek niet geconcentreerd. Dit lag deels aan het feit dat Klein Dochteren een luidspreker aan het vangnet had zitten, de muziek die hier uit kwam zorgde voor een hoop lol. In de eerste helft was het Bredevoort dat het meeste balbezit had. Klein Dochteren liet Bredevoort opbouwen en wachtte hun kans af. Bredevoort was voetballend niet slecht maar de laatste bal voordat er een kans zou ontstaan werd steeds niet goed gegeven. Uit de omschakeling wist Klein Dochteren nog een aantal keer dreigend te zijn. Over het algemeen had Klein Dochteren de beste kansen in de eerste helft.
Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren. In de tweede helft kwam Bredevoort beter tot voetballen toe omdat er in het veld veel meer goede loopacties werden gemaakt. Hier werden echter geen grote kansen uit gecreëerd. In de 72ste minuut werd er dan toch gescoord. Na een corner van Michiel Rave kwam de bal via de arm van Luuk Wensink voor de voeten van Rik Tankink. Rik legde de bal meteen klaar en schoot de bal in de verre hoek. Voor Bredevoort een belangrijk doelpunt, nu zou Klein Dochteren iets meer moeten komen waardoor er ruimte zou liggen voor Bredevoort. Dit was niet helemaal het geval, Klein Dochteren ging niet veel meer naar voren staan. Wel kreeg het thuisteam nog een gigantische kans. Een twee tegen één situatie werd echter heel zwak uitgespeeld. In de 90ste minuut lag de 2-0 er ook in. Nadat Luuk Wensink eerst zijn directe tegenstander aan de kant zette kon hij opstomen op de linkerflank. Luuk kapte naar binnen en schoot de bal prachtig in de verre kruising.
Al met al belangrijk om weer eens drie punten te pakken. Qua voetbal was het nog niet goed maar daar hadden meerdere factoren invloed op. In de omschakeling na balverlies kreeg de tegenstander nog wel te veel kansen. Bredevoort had geluk dat Klein Dochteren onzorgvuldig om ging met de kansen en niet wist te scoren. Aankomende donderdag speelt Bredevoort tegen Haarlo SP, thuis om 18.30.