John is de keeper te snel af na een pass over de hele. Foto: Cato Nijman
John is de keeper te snel af na een pass over de hele. Foto: Cato Nijman Foto:

Nunspeet te sterk voor Natare

11-17 tegen nummer twee

AALTEN - De waterpoloƫrs van Natare speelden afgelopen zaterdag hun op twee na laatste wedstrijd van het seizoen, tegen de nummer twee van de competitie. Hoewel Natare in de eerste helft bij wist te blijven, kwam Nunspeet toch verder los en was met 11-17 de eindstand duidelijk. Geen schande, maar ook geen punten.

De eerste periode ging gelijk op: na de openingstreffer van Nunspeet maakte Harm het eerste doelpunt voor Natare. Na twee tegendoelpunten en een intikbal van Imko kwam de stand tot 2-3. In de tweede periode werd deze lijn voortgezet, dankzij twee doelpunten van Wilmar en een stuiterbal van Mark kwam de stand tot achtereenvolgens 4-4 en 5-6. Hoewel Natare niet voorop wist te komen kreeg Nunspeet ook niet de overhand.

Dit veranderde echter in de derde periode. Door slordigheid in de verdediging en soms wat ongunstige beslissingen van de arbitrage kwam Nunspeet steeds verder voorop. Een doelpunt van Wilmar en twee man-meer situaties welke na een lange pass op John strak werden ingeschoten waren niet genoeg om bij te blijven. Met 8-12 als stand voor de laatste periode zou Natare nog een flinke inhaalslag moeten maken.

Dit zat er echter niet meer in. Imko wist nog twee keer de bal in de lange hoek te knallen en Harm maakte een mooie boogbal, maar met vijf tegendoelpunten kwam de eindstand tot 11-17. Een prima uitslag tegen een duidelijk sterkere tegenstander, maar er had meer in kunnen zitten. Met nog slechts twee wedstrijden te gaan en in het klassement maar twee ploegen onder Natare lijkt degradatie helaas onontkoombaar te worden. Dat neemt echter niet weg dat er nog twee mooie wedstrijden op de planning staan om het seizoen samen af te sluiten.


www.natare.nl