Juust Bouw sponsort AZSV-vuttersploeg. Foto: Karin Stronks
Juust Bouw sponsort AZSV-vuttersploeg. Foto: Karin Stronks

Juust Bouw sponsort accommodatievrijwilligers Groen en Grijs

AALTEN – Bouwbedrijf Juust Bouw heeft voor de accommodatievrijwilligers Groen en Grijs van AZSV 35 bodywarmers gesponsord. Gerben Kraaijenbrink van Juust Bouw geeft aan: "Eef Wamelink en medewerkers van de AZSV accommodatievrijwilligers komen regelmatig bij ons materiaal halen en hout op maat zagen. Wij willen de 'veteranen' wel een handje helpen en hebben besloten om bodywarmers te sponsoren." De vrijwilligers maken goedkeurende opmerkingen en tonen zich blij met de nieuwe kleding. Op de voorkant staat in het klein het AZSV-logo en het woord 'accommodatie', op de achterkant prijkt in het groot het logo van Juust Bouw.

Door Karin Stronks en Marc Scholten

Vrijdagochtend 6 april, negen uur, aan de lange tafel in 'De Olde Schole' op het AZSV terrein zitten ruim dertig vrijwilligers koffie te drinken en genieten van een stuk gebak erbij. Er wordt gekletst en gelachen, het is een gezellige boel. Wim Smees, voorzitter van de accommodatiecommissie Grijs, grijnst: "Er zijn geen vrouwen bij maar 'olde wieve' zijn hier genoeg…" Hij vervolgt: "Ja, de sfeer is goed, we plagen elkaar en hebben schik onder elkaar. Er zijn vrijwilligers die bijna elke dag op Villekamp te vinden zijn maar ook mensen die twee keer per week of alleen bij projecten helpen. We zijn blij met alle steun, gelukkig mogen we rekenen op een grote groep mannen die belangeloos hun handen uit de mouwen steken. Overigens kunnen we altijd meer 'handen' gebruiken, wie zin of tijd heeft is van harte welkom om de accommodatievrijwilligers te komen versterken. Ja, ook vrouwen!"

Aan de stoelen en aan de wand van 'De Olde Schole' hangen de gesponsorde bodywarmers. Op de achterkant staat in het groot het logo van Juust Bouw, op de voorkant in het klein het AZSV logo en daaronder 'accommodatie'. Gerben Kraaijenbrink en Roel Heersink van Juust Bouw arriveren voor de officiële overhandiging van de gesponsorde bodywarmers. Ze krijgen een bos bloemen als blijk van waardering.

'We kunnen altijd meer handen gebruiken'

"We zijn heel blij met deze kleding, hierdoor zijn we herkenbaar en het komt onze uitstraling zeker ten goede", zegt Wim Wiggers, kantinebeheerder van 'De Olde Schole'. Roel Heersink merkt op: "Het werk wat de accommodatievrijwilligers doen past bij de bouw, bij onze sector. Mede daarom hebben we besloten om de groep te sponsoren. Het is inderdaad iets anders dan shirts of trainingspak te sponsoren."

'De Vutters'
Na een weekend vol wedstrijden beginnen de accommodatievrijwilligers op maandagochtend 8.00 uur met het werk. Week in, week uit zorgen de accommodatievrijwilligers, in de volksmond beter bekend als 'de Vutters', ervoor dat het sportpark van AZSV er tiptop bij ligt. Wim Smees: "Iedere maandag beginnen we om 8.00 uur en maken dan met een man of twintig alle kleedkamers schoon." Samen met de accommodatiecommissie Groen, die wordt aangestuurd door Wim Westerveld, wordt er hard gewerkt. Vuilnisbakken worden geleegd, hier en daar worden kleine reparaties uitgevoerd om uiteindelijk tegen 9.30 uur gezamenlijk te kunnen genieten van een kopje koffie in 'De Olde Schole' oftewel 'Ons Honk' zoals Wim het noemt.

Fantastische groep
Hij vertelt vol trots over deze groep vrijwilligers: "Het is een fantastische groep, onvoorstelbaar wat ze allemaal voor AZSV doen." Er gaat geen dag voorbij of de accommodatievrijwilligers zijn actief op 't Villekamp. Maandags worden de kleedkamers schoongemaakt, op dinsdag staan snoeiwerk, bladeren van de velden halen en kunstgras onderhouden op het programma, woensdags worden er kleine reparaties verricht. Donderdags worden de natuurgrasvelden van witte lijnen voorzien, de vrijdag staat in het teken van kleedkamers schoonmaken, het hoofdveld op en top in orde brengen voor de zaterdag en de kunstgrasvelden onderhouden. Op de zaterdag zelf zorgen Wim Smees en Anke Ruesink ervoor dat alle spelers worden voorzien van ranja of thee. Al deze klussen worden vanaf deze maand verricht door vrijwilligers met bodywarmers van Juust Bouw.