De jeugdwinnaars van de editie 2017 van de GTM-loop. Foto: Rinus Luimes
De jeugdwinnaars van de editie 2017 van de GTM-loop. Foto: Rinus Luimes Foto:

IJzersterk deelnemersveld 18de GTM-loop

AALTEN - Op zaterdag 19 mei houdt AVA`70 de 18e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop in Aalten. Het centrum zal voor dit jaarlijkse sportfeest worden omgetoverd tot een heuse hardlooparena, waarbij vele honderden atleten in actie zullen komen.

Om 16.30 valt het startschot voor de eerste wedstrijd van de middag, namelijk de Intertoys Kidsrun. De allerjongste talenten lopen een pittig rondje van 850 meter door het centrum, met als hoogtepunten de passage dwars door de speelgoedwinkel en daarna uiteraard de finish op de Markt. De wat oudere jeugd loopt 1700 meter en legt het parcours 2 keer af. De verwachting is, dat vele tientallen pupillen en junioren van AVA`70 in actie zullen komen en het centrum geel zullen kleuren. De GUV Scholierenrun vormt het derde programma-onderdeel. Een groot peloton van een kleine 100 leerlingen van de 1e en 2e klas van Schaersvoorde gaan van start voor hun wedstrijd. De scholieren lopen 3 rondjes van 1 kilometer en draven daarbij ook 3 keer door het sfeervolle café Leuven. Diverse deelnemers aan de GUV Scholierenrun hebben de afgelopen weken hun eerste hardlooptrainingen gevolgd op school en maken zaterdag hun wedstrijddebuut. Een prestatie van formaat en ze zullen het talrijke publiek en ook zichzelf doen verbazen.
Het is de organisatie gelukt om de top van Nederland met succes uit te dagen om bij de 10 kilometer Farmlightrun in actie te komen. Een ijzersterk deelnemersveld zal om exact 18.00 uur van start gaan voor de wedstrijd op het zware en selectieve Aaltense parcours. Maar liefst 5 ronden leggen de atleten af, met de nodige klinkerwegen, scherpe draaiingen en het nodige vals plat. Zeker niet gemakkelijk dus, maar door de afwisseling, wel aantrekkelijk en bovendien erg snel, zo is in het verleden gebleken. Een van de favorieten voor de zege is Bart van Nunen. De talentvolle 22-jarige loper werd in maart Nederlands kampioen op de Halve Marathon en heeft onlangs een intensieve trainingsstage in het Amerikaanse atletiekbolwerk Flagstaff afgerond. Daarnaast komen er nog enkele Nederlandse topatleten naar Aalten, die een persoonlijk record op de 10 kilometer hebben staan van onder de 30 minuten. Uiteraard staan er ook diverse regionale toplopers aan de start, die er alles aan zullen doen, om een uitstekende prestatie te leveren in het topveld. Tenslotte staan er ook een flinke groep AVA`70-atleten aan de start, om op bekend terrein en voor eigen publiek, een mooie eindtijd te scoren.
Om 19.15 uur wordt de 18e GTM-Loop afgesloten met de start van de GUV 5 Kilometerrun en de GUV Businessrun. Deze populaire wedstrijd mag zich jaarlijks verheugen in een zeer groot deelnemersveld en dit zal mede veroorzaakt worden door het pittige, aantrekkelijke en bovenal sfeervolle parcours. Maar liefst 3 keer doorkruisen de atleten café Leuven, alvorens ze weer richting de Markt gaan. De GUV Businessrun vormt al een aantal jaar een vast onderdeel van de wedstrijd over 5 kilometer. Teams bestaan uit minimaal 3 en maximaal 5 atleten, waarbij de 3 snelste tijden bij elkaar worden geteld en het eindklassement bepalen. Er hebben zich voor deze editie een recordaantal businessteams aangemeld. De organisatie van de GTM-Loop schenkt de helft van het inschrijfgeld van de GUV Businessrun aan een goed lokaal doel. Dit jaar is gekozen voor het project: "er een potje van maken!"
Piepjonge Aaltense talenten, sportieve recreanten, dappere scholieren en absolute topatleten zullen op 19 mei a.s. in de sfeervolle hardlooparena in actie komen. De organisatie van de GTM-Loop heeft zich ten doel gesteld, om Aalten een prachtig stukje topsport te bieden en het ziet er naar uit dat dit zaterdag zeker zal gaan lukken!