AD'69 krijgt eindelijk loon naar werken met winst op Gendringen

AALTEN - Voor AD'69 stond woensdag 9 mei de midweekse inhaalwedstrijd tegen het veel hoger genoteerde Gendringen op het programma. Voor AD'69 was het essentieel om te winnen. "Winnen" een woord wat voor AD'69 een bijna onbekend begrip was geworden na de winterstop, waardoor het was afgezakt naar de een na laatste plek in de competitie." Winnen" moest vandaag om zich op nacompetitie of het zelfs ontlopen hiervan te vergewissen. Voor trainer Arno Heersink wordt het langzaam een onmogelijke missie om 15 man op papier te krijgen, blessures en een schorsing nopen de trainer om creatief te handelen en spelers moeten her en der vanuit het land komen om op tijd in Aalten te zijn.

Beide teams startten met geloof in 3 punten. Alleen moest het nog worden waargemaakt. De eerste kans voor AD'69 kwam al in de 10e minuut, toen Michiel Ebbers met een voorzet in de zestien meter voor enig gevaar zorgde. Dit leidde uiteindelijk tot een corner voor AD'69, die door de verdediging werd weggewerkt. Net buiten de zestien kreeg Robin Raben de bal en wist deze met een streep richting het doel de keeper te verslaan,(1-0). AD'69 stond zomaar opeens op voorsprong en het was aan Gendringen om nu aan te kloppen aan het doel van keeper Anthony Ikink. Waar Gendringen geen rekening mee hield was de topvorm waarin Ikink op dit moment verkeert. Met fantastische reddingen hield hij zijn doel schoon zoals o.a. in de 17e minuut toen Kelvin Meijer met een vrije trap de 1-1 op zijn slof had. Gelukkig wist Anthony Ikink redding te brengen en wist dit nog vele maken te herhalen. Toch zou Gendringen in de 27e minuut de gelijkmaker scoren, toen uit de chaos na een vrije trap een Gendringenspeler met een kopbal de 1-1 wist te scoren. Een gelijkmaker die niet eens onverdiend was op basis van de vele kansen die Gendringen gehad had. Een vervelende clash tussen Michiel Ebbers en een Gendringenspeler was er in de 35e minuut. Beide spelers kwamen keihard met elkaar in duel en het was Michiel Ebbers, die dusdanig geblesseerd raakte, dat hij uiteindelijk in de rust gewisseld zou moeten worden. In de consternatie hiervan, iedereen zag namelijk een overtreding, behalve de arbiter, kreeg trainer Arno Heersink een laatste waarschuwing en was het Robin Raben, die de onnodige bekende praatkaart kreeg. Vlak voor de rust kreeg Djayen Baboe nog de kans om te scoren, maar de keeper stond paraat en wist de 2-1 te voorkomen.

In de rust de wissel voor Michiel Ebbers waardoor Reçep Kaya in het veld zou komen. Een tweede helft waar in de aanvangsminuten zowel Robin Raben en Luuk Heijink zich onsterfelijk hadden kunnen maken door te scoren maar helaas slaagden zij niet in hun missie. In de 62e minuut een grote kans voor Gendringen en daar waar keeper Ikink nu wel verslagen leek was het Dylan Bauhuis die met een kopbal op de doellijn redding wist te brengen. Amper 4 minuten later moest aanvoerder Rik Pastoors met een sliding de reddende engel spelen en het was in deze fase dat AD'69 met alle macht alle zeilen bij moest zetten om Gendringen niet tot scoren te brengen. AD'69 speelde nu onnauwkeurig, te gehaast en leek het grip op het spel kwijt te geraken. Veel geschreeuw en weinig coaching bracht AD'69 bijna op de rand van de afgrond. Tim Bennink had in de 75e minuut AD'69 in veilige wateren kunnen brengen door te scoren, maar zijn inzet ging maar net naast. Met alles wat AD'69 in zich had speelde het hier om het maximaal haalbare en soms leek dat een schamel puntje te zijn, soms leken het 3 punten te kunnen worden, maar Gendringen zinspeelde op hetzelfde scenario. Deze wedstrijd was een alles of niets wedstrijd, de dood of de gladiolen zou ene Louis van Gaal zeggen. Het spel ging op en neer, was bijzonder snel en vrat energie aan beide kanten. Kansen vooral voor Gendringen maar keeper Ikink, aanvoerder Rik Pastoors en hun defensie hielden Gendringen van het scoren af, het middenveld was afgezakt naar de verdediging en waren Reçep Kaya, Tim Bennink, Djayen Baboe en Dylan Bauhuis soms de eenzame strijders voorin. Het stormvuur van Gendringen kende af en toe een gevechtspauze, als de bal de helft van AD'69 wist te verlaten zodat o.a. een Reçep Kaya in de 90e minuut de kans kreeg om de 2-1 te scoren. De genomen volley wist ook maar net naast te gaan. In de 91e minuut kreeg Robin Raben de ultieme kans om zijn tweede van de avond te scoren maar ook deze kans ging voorbij. Dan maar Tim Bennink in de 92e minuut, Robin Raben wist de bal met een voorzet naar het hoofd van Timo v.d. Linde te krijgen. Deze wist met een kopbal Tim Bennink te bereiken en Tim wist de bal zodanig onder controle te krijgen dat uiteindelijk hij de 2-1 in het net kreeg. Ver in de naspeeltijd kwam AD'69 op voorsprong en hoelang er nog nagespeeld zou worden wist alleen de arbiter. De bal zou na de aftrap nog eenmaal in de zestien van uitblinker Anthony Ikink komen maar de doeltrap, die daarop volgde was de laatste bal die vandaag gespeelt zou worden. AD'69 was de gelukkige winnaar, had deze dag een fantastische instelling, maar weet ook dat het deze instelling ook de in belangrijke wedstrijden die nog gaan volgen nodig heeft. Zondag speelt het thuis tegen VVO en daarna op 20 mei ook thuis tegen FC Trias, beiden zijn concurrent. Op 27 mei de laatste wedstrijd van de competitie uit tegen het Gendringen van vandaag. Hopelijk zijn dan al de punten binnen geharkt om nacompetitie te voorkomen. Met de instelling van deze wedstrijd kan dat lukken, zonder deze instelling niet, zo simpel is het soms.

Bredevoort wint van GSV

BREDEVOORT - Op een warme, bewolkte zondagmiddag stond voor Bredevoort de thuiswedstrijd tegen GSV op het programma. Een week eerder speelden deze twee teams ook al tegen elkaar, deze wedstrijd werd gewonnen door Bredevoort met 1-2.

Ondanks dat de helft van de basisopstelling van Bredevoort een enorm zwaar, slopend en vermoeiend jeugdkamp achter de rug had begon Bredevoort erg goed. Duels werden fel ingegaan en werden gewonnen. Hierdoor wist Bredevoort de druk volledig op de verdediging van GSV te leggen. Er werden kansen gecreëerd, deze werden niet benut. Wederom had Bredevoort de wedstrijd vroeg al kunnen beslissen, na een kwartier had Bredevoort namelijk al een groot aantal kansen gehad. Ondanks dat Bredevoort de eerste helft de betere van de twee was wist GSV een goed aantal kansen te creëren. Een strakke voorzet van de rechterflank kon net niet worden binnengetikt. Met een 0-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.
De tweede helft wist Bredevoort niet zo dominant te zijn als in de eerste helft. GSV werd steeds sterker en wist met snelle aanvallen voor veel druk te zorgen. Toch was het Bredevoort dat de score opende. Harm Visser wist na een goede actie de bal met rechts in de hoek te draaien. Een mooi en belangrijk doelpunt. De rest van de tweede helft wist Bredevoort nog een aantal kansen te creëren. Deze werden echter niet benut waardoor de wedstrijd in leven bleef. Bredevoort was dichtbij de 2-0, Luuk Wensink raakte met een afstandsschot de lat. GSV ging na een tijdje één op één staan waardoor er meer druk kwam te staan op de verdediging van Bredevoort, hier wist de verdediging goed mee om te gaan waardoor GSV niet tot scoren kon komen.
Al met al een prima wedstrijd. Ondanks dat de score de wedstrijd als spannend laat lijken, was dit niet het geval. Bredevoort domineerde de wedstrijd maar liet dit niet blijken in doelpunten. Voetballend was het goed. Er werd rustig en verzorgd gevoetbald waarbij vaak voor de simpele oplossing werd gekozen. Aankomende donderdag speelt Bredevoort uit naar EGVV.