AD’69 zet een muurtje voor een vrije trap van VVO Velp. Foto: PR

AD'69 1 schiet tekort tegen VVO 1 uit Velp

AALTEN - Na de energieverslindende en gewonnen midweekse wedstrijd tegen Gendringen trad AD'69 zondag tegen VVO aan op Sportpark Zuid.

Met maar liefst zeven spelers op de bank zou men denken dat Arno Heersink zijn selectie compleet heeft maar mist nog steeds Nick Ebbers, Tom Elferink en Tom te Brinke. Tim Bennink zou wederom de Aaltense gelederen versterken. In de eerste 30 minuten ging het spel snel en fel over de volle lengte van het veld en kregen beide partijen enkele kansen, de meest doel zekere kwam van de kant van VVO, die de bal tegen de lat van keeper Anthony Ikink uiteen deed spatten. Tim Bennink kreeg een kansje maar dat ging voorlangs. De verhouding kansen tussen beide teams stond duidelijk in het voordeel van VVO, maar toch zou het tot de 41e minuut duren totdat de score werd geopend, helaas deed VVO dat eerder dan AD'69 . Tekort uitverdedigen door AD'69 was uiteindelijk de aanleiding dat VVO in de gelegenheid stelde om eenmaal in balbezit keeper Ikink kansloos te verslaan. De 0-1 tussenstand zou tevens de ruststand blijken te zijn en trainer Heersink wisselde in deze periode de eigenlijk nog gekwetste Michiel Ebbers voor Luuk Heijink
De eerste 10 minuten na rust mocht men met een tweetal kansen op het conto van AD'69 schrijven maar daarna nam VVO het heft weer in handen en nam in de 57e minuut met een strak schot van de rechtsbuitenpositie het doel van Ikink onder vuur, wederom was Ikink kansloos en dus een voorlopige 0-2 op het scorebord. Nog geen 5 minuten daarna zou de 0-3 volgen terwijl in de tussentijd Dylan Bauhuis een kans voor AD'69 niet wist te verzilveren. VVO bleek in deze wedstrijd verstandiger, geduldiger , slimmer met de bal om te gaan daar waar AD'69 het bleef proberen om erger te voorkomen, maar zeker ook om de aansluiting niet te verliezen en dus was zelf scoren een must. Hierin zou AD'69 volstrekt niet slagen. AD'69 kwam in alles tekort en zou met nog 2 tegengoals in de 82e en 90e minuut verliezen van een betere VVO.
Met de gemiste 3 punten komt AD'69 in een lastig parket en AD'69 moet in de resterende 2 wedstrijden "gewoon" winnen tegen Trias op 20 mei a.s. en uit tegen Gendringen op 27 mei. Pas dan weet AD'69 of zij zich veilig hebben gespeeld of toch nog aan de bak zal moeten in de nacompetitie.