Jubileumcommissie AZSV. Foto: PR
Jubileumcommissie AZSV. Foto: PR

Jubileumweekend bij AZSV

AALTEN – Voetbalvereniging AZSV bestaat 70 jaar. Er is een jubileumcommissie in het leven geroepen die rondom dit heugelijke feit leuke activiteiten gaat organiseren. De vijftienkoppige commissie heeft een budget van het AZSV bestuur gekregen en er is besloten om in één weekend een zeer divers programma samen te stellen voor iedereen, jong en oud, die 'iets' met AZSV heeft. Uiteraard zijn supporters van harte welkom. Aan de inwendige mens is eveneens gedacht. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni barst het jubileumweekend los op sportpark Villekamp, de thuisbasis van AZSV.

Door Karin Stronks

Vrijdag 8 juni staat in het teken van de seniorenmiddag, er staat een AZSV quiz op het programma onder leiding van Henri Weikamp. Sandra Heusinkveld van de jubileumcommissie vertelt: "We willen alle senioren een gezellige middag aanbieden met eten en drinken als blijk van waardering voor hun inzet. Als activiteit is er de AZSV quiz, Henri Weikamp zal de gasten een aantal AZSV vraagstukken voorleggen!" 's Avonds barst in de grote tent op AZSV terrein Villekamp de disco los. Van 18.00 tot 20.00 uur zijn spelertjes van de Voetbalschool, O8 en O9 welkom om te genieten van lekkere muziek met heerlijke beats en veel special effects, van 20.00 tot 22.00 uur is de disco voor jongeren O11 tot en met O13.

Picknick, pupillentoernooi en zeskamp
De zaterdag, 9 juni, begint al vroeg met een picknick voor de jongste jeugd vanaf 8.00 uur. "Na de picknick maken we ons op voor het grote Pupillentoernooi voor de Voetbalschool en kinderen O8, O9, O11 en O13. Rond het middaguur zal dit toernooi ten einde zijn, om 11.00 uur begint de Zeskamp voor juniorenelftallen m/v, dit duurt tot 13.30 uur, van 14.00 tot 17.00 uur zijn de senioren aan de beurt voor hun zeskamp", glimlacht Marijke Somsen van de Jubileumcommissie. Ze vervolgt: "AZSV teams kunnen zich als team opgeven, voor 20 mei via het opgaveformulier op de website: www.azsv-aalten.nl/zeskamp/, de spellen zullen alles te maken hebben met voetbal. Het kan dus zomaar gebeuren dat AZSV H4 een potje Bubble-Ball speelt tegen AZSV VR1. Dat maakt het volgens ons erg leuk, meedoen is in dit geval belangrijker dan winnen…"

Kampioenenbal en feestavond
's Avonds wordt het traditionele kampioenenbal gecombineerd met een grote feestavond in de tent voor iedereen die 'iets' heeft met AZSV. De band 'The Beats', een allround top feestband met een eigen DJ die van elk optreden één groot feest maakt, geeft op deze jubileumavond een show. "Als de band pauzeert staat de DJ op de planken. We feesten dus aan één stuk door", grijnst Sandra Heusinkveld. Marijke Somsen vult aan: "Het is inderdaad een programma voor iedereen, voor jong en oud, en ook het publiek kan zich goed vermaken langs de lijn!"

Vijftienkoppige jubileumcommissie
De jubileumcommissie is speciaal voor deze gelegenheid in het leven geroepen. Marijke: "Het bestuur kwam bij ons, de activiteitencommissie, met het verzoek om een mooi jubileumprogramma te bedenken en organiseren. Wij hebben gezegd dat we dat niet alleen kunnen en hebben allemaal mensen erbij gevraagd. Nu zijn we met vijftien man en lukt het allemaal. We kijken erg uit naar het jubileumweekend, het zal een mooi spektakel worden!"
Meer dan 1300 leden waarvan ruim 200 dames
De Aalten Zaterdag Sportvereniging (AZSV) werd opgericht op 5 juni 1948 en telde bij de oprichting 35 leden. Men startte met voetballen op een terrein aan de Bodendijk. Daarna speelde het een tijdje op de Molenkamp en aan de Bocholtsestraat waarna AZSV zich in 1958 vestigde op het huidige sportpark Villekamp aan de Haartsestraat. De club groeide uit tot een grote voetbalvereniging met ruim 1300 leden, waarvan 200 dames. De accommodatie heeft door de jaren heen meerdere malen een metamorfose ondergaan. AZSV is een club met sportieve ambities, maar bovenal wil zij gastvrij zijn, een plek zijn waar iedereen graag naar toe gaat.


www.azsv-aalten.nl