Haarts Fotocollectief start project KidzSmartKlik. Foto: PR
Haarts Fotocollectief start project KidzSmartKlik. Foto: PR

'We hopen op een bijdrage uit Hart voor de Achterhoek'

Haarts Fotocollectief start project KidzSmartKlik

Door Karin Stronks

DE HAART – Het Haarts Fotocollectief gaat binnenkort van start met het project KidzSmartKlik voor de jeugd van tien tot achttien jaar. "We zien dat jongeren heel veel selfies en foto's maken met hun smartphones. Met KidzSmartKlik willen we de jeugd in contact brengen met de wereld van de fotografie", legt fotograaf en lid van Haarts Fotocollectief Hans Beernink uit.

Fotograferen met een smartphone wordt door heel veel kinderen en jongeren gedaan. Hans Beernink: "Selfies maken doen jongeren vaak maar wij vragen ons af of ze ook goed om zich heen kijken. Er is zo veel moois te zien en te fotograferen, als je bij het maken van een selfie al eens bewust naar de achtergrond kijkt kun je al een mooi resultaat behalen. Met ons project KidzSmartKlik leren kinderen en jongeren van tien tot achttien jaar anders te kijken met de camera van hun smartphone, om zich te focussen op alledaagse gebeurtenissen en daar op een creatieve manier mee omgaan."
De fotografen van Haarts Fotocollectief kijken vooruit door dit project. "Als kinderen en jongeren op pad gaan om te speuren naar onvergetelijke momenten resulteert dat erin dat zij als volwassenen terug kunnen kijken op leuke, leerzame, mooie en spannende momenten die zij zelf hebben vastgelegd. Bovendien kunnen ze zien hoe ze zichzelf ontwikkelen, hun creativiteit beter benutten en meer oog krijgen voor de wereld om hen heen. En natuurlijk hopen we op een wisselwerking, wij kunnen van de jeugd een heleboel leren en zij van ons", vertelt Beernink.
Om het project mogelijk te maken hoopt Haarts Fotocollectief op een bijdrage uit het Hart voor de Achterhoek initiatief van de Rabobank van waaruit 400 000 euro beschikbaar is voor lokale verenigingen en stichtingen. Hans Beernink geeft aan: "Alle Rabobank leden kunnen stemmen van 22 mei tot en met 6 juni via de website www.rabobank.nl/noa Er kunnen per Rabobank lid maximaal twee stemmen op één vereniging worden uitgebracht, we hopen natuurlijk dat veel mensen het project KidzSmartKlik een warm hart toedragen en op ons gaan stemmen!"