AZSV laat overwinning tegen Huizen glippen

AALTEN - AZSV heeft een zeker lijkende overwinning in de laatste tien minuten weggegeven. De Aaltenaren scoorden door Kars Vierwind (voor de pauze) en Niek te Veluwe (na de pauze) en leken een kwartier voor tijd op rozen te zitten. Daarna gooide Huizen alles naar voren en dat leverde in de slotfase twee goals op van Murat Önal en Garrett Jones. Beide teams pakten een punt in de strijd tegen degradatie, onder het toeziend oog van assistent-scheidsrechter Jeroen Pieterse, die op 18 november een ongelukkige enkelbreuk opliep waardoor dit duel destijds na tien minuten werd gestaakt.

AZSV begon goed aan het duel met slotlicht Huizen, dat voor haar laatste kans naar Aalten was afgereisd. Een goed schot van Kars Vierwind werd door doelman Wilco Mackaay tot corner verwerkt. Korte tijd later werd Huizen gevaarlijk voor het doel van Matthijs Ebbers. Een kopbal van aanvoerder Renee Troost ging net naast het Aaltense doel. Zeven minuten voor de pauze kwam de thuisclub op voorsprong. Joost Rasing speelde Sjoerd te Boekhorst aan en deze legde breed op Kars Vierwind, die door de Huizense defensie slalomde en met een mooie sleepbeweging ook doelman Mackaay omspeelde en de bal binnen schoot, 1-0.

Na de thee was er al snel weer opwinding in het Huizense strafschopgebied. Yeftha Nyamsangya omspeelde Aron Klaassen, die voor de pauze al geel had gekregen na een overtreding op diezelfde Nyamsangya. De Winterswijker werd aangetikt door Klaassen, maar scheidsrechter Fikkert uit Hellendoorn zag er geen strafschop in maar gaf tot verbazing van velen Nyamsangya zelfs geel.
AZSV ging goed door op jacht naar de 2-0, maar verder dan een gemiste kopbal van Robbin Thuss kwam de ploeg van Dennis van Toor niet. Halverwege de tweede helft hadden de roodwitten geluk, dat Danny Benning de bal in het zijnet schot na een combinatie met invaller Dennis Lamme. Ook een kopbal van Renee Troost ging wederom naast het doel van Ebbers. Op een kwartier voor het einde leek AZSV het duel te beslissen. Een snelle uitbraak via Kars Vierwind, die Robbin Thuss de diepte in stuurde, eindigde met een mooie pass op Niek te Veluwe die 2-0 aantekende. AZSV dacht in veilige haven te zijn, maar vergiste zich in de veerkracht van Huizen. Vijf minuten voor tijd tikte Murat Önal de bal langs Matthijs Ebbers en nog geen vier minuten later schoot Garrett Jones, na een mislukt schot van Hidde van der Veldt, de gelijkmaker in de touwen, 2-2. Zo stond de wedstrijd plotseling op zijn kopt en dacht Huizen in het restant misschien zelfs wel de winst mee te nemen. Uiteindelijk floot scheidsrechter Fikkert na ruim 95 minuten af en had Huizen een punt gestolen in Aalten. Twee weken geleden won AZSV onverdiend in Noord-Holland, zodat dit zure puntverlies geaccepteerd moest worden.
AZSV krijgt slechts twee dagen rust, want zaterdag komt HZVV uit Hoogeveen op bezoek. Bij winst speelt de ploeg van Dennis van Toor zich veilig, bij verlies komt HZVV weer tot op een punt van de Aaltenaren. Daarna volgt nog de uitwedstrijd tegen Eemdijk en thuis tegen SDC Putten.

AZSV-Huizen 2-2 (1-0). 38. 1-0 Kars Vierwind, 76. 2-0 Niek te Veluwe, 85. 2-1 Murat Önal, 89. 2-2 Garrett Jones.
Scheidsrechter B.J. Fikkert uit Hellendoorn gaf gele kaarten aan Yeftha Nyamsangya en Bram Rensing van AZSV en aan Aron Klaasen en Danny Benning van Huizen.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya, Robbin Thuss (89. Bart Kremer), Sjoerd te Boekhorst (77. Yordi Orriëns), Joost Rasing, Kars Vierwind.

Opstelling Huizen: Wilco Mackaay, Danny Benning, Renee Troost, Quincy van Waveren, Murat Önal, Jordy Buitenhuis, Hidde van der Veldt, Aron Klaassen, Desmond Mensen (46. Garrett Jones), Lucas van Esterik, Bob Brilleman (65. Dennis Lamme)

Bredevoort verzaakt bij Vosseveld

BREDEVOORT - Op een warme woensdagavond, op een droog veld, geteisterd door muggen, blinzen en hier en daar een grote tor mocht Bredevoort aantreden tegen en bij Vosseveld. Door afgelastingen was dit de eerste ontmoeting tussen beide teams. Zowel Bredevoort als Vosseveld doet het dit seizoen slechter dan van te voren was voorspeld. Het zou een interessante pot worden.

De eerste helft werd Bredevoort enorm in het zadel geholpen door Vosseveld. Vosseveld was erg slordig achterin waardoor Bredevoort kans op kans kreeg. Na een kwartier had Bredevoort er al drie in kunnen leggen, hierin werd echter verzaakt. Ondanks dat Vosseveld aardig meevoetbalde, was de eerste helft in handen van Bredevoort. Kans naar kans werd gecreëerd, hier werd niet uit gescoord. Vosseveld wist in de eerste helft af en toe gevaarlijk te worden door gebruik te maken van de snelheid van hun voorhoede. Hoe het mogelijk is, is onbekend maar met een 0-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.
De tweede helft was het spelbeeld iets meer gelijk. Bredevoort had nog wel de overhand maar zeker niet zo duidelijk als de eerste helft. Ook nu kreeg Bredevoort een aantal kansen, ook deze werden niet benut. Tegen het spelbeeld in kwam het thuisteam op voorsprong. Na een fout in de defensie van Bredevoort wist Vosseveld te scoren. Een erg lelijk doelpunt, typerend voor het seizoen van Bredevoort. Nu was het zaak voor Bredevoort om vol voor de aanval te kiezen. Doordat Bredevoort dat deed ontstond er ruimte voor Vosseveld. Vosseveld maakte hier echter heel matig gebruik van. Het vele aanvallen zorgde voor een hoop kansen voor Bredevoort. Een aantal keer één op één met de keeper en een aantal goede schoten van binnen en buiten de zestien werden gelost. Hier had de keeper van Vosseveld, die duidelijk de man of the match was, steeds een antwoord op. Hierdoor kwam Bredevoort niet tot scoren en bleef de stand op 1-0 staan.
Al met al een erg slechte wedstrijd van Bredevoort. Hier had totaal niet verloren hoeven worden. Waar eerder het kansen creëren het probleem was, was dit deze wedstrijd niet het geval. Nu ontstond er uiteraard weer een ander probleem, het afmaken ging voor geen meter. Deze wedstrijd past echter perfect in het rijtje van de vorige wedstrijden. Aankomende zondag staat voor Bredevoort de thuiswedstrijd tegen GSV op het programma. Deze wedstrijd zal gespeeld worden om 14.00.