Het bestuur van het Sjoksfestival met de AFM crew met de banner. Foto: Karin Stronks
Het bestuur van het Sjoksfestival met de AFM crew met de banner. Foto: Karin Stronks

Progressieve Partij wil graag tips Raadsprogramma in meedenkavond

AALTEN - Op dinsdag 15 mei om 19.00 uur wordt het raadsprogramma voor de periode 2018-2022 gepresenteerd. Dit alles in de raadzaal. De diverse fracties hebben gezamenlijk in de afgelopen weken gewerkt aan dit programma. Ze kregen daarbij hulp van een procesbegeleider, de heer Hans de Jong uit Nootdorp.

Een raadsprogramma is een soort routekaart welke kant het met de gemeente in de komende vier jaar op moet.Die routekaart geeft aan wanneer de raad van het college een voorstel verwacht over een gezamenlijk belangrijk geacht onderwerp. Bijvoorbeeld: hoe gaan we als gemeente onze contacten met Duitsland (opnieuw) inrichten of welke stappen zetten we op de weg naar energie-neutrale gemeente in 2030.

Mede op basis van dit raadsprogramma kijkt de informateur de heer Peter Drenth op dit moment welke partijen geschikt zijn om dit raadsprogramma als college uit te voeren. De informateur komt op 23 mei met een advies. In sommige gemeenten gaat dit sneller, maar deze kiezen er vaak ook niet voor om eerst met alle raadsfracties te trachten zo'n raadsprogramma op te stellen.

Ook de Progressieve Partij is voorstander (en zelfs initiatienemer) van dit raadsprogramma ; Natuurlijk gaat het er voor de progressieven om of het voldoende kansen biedt aan de groene en sociale uitgangspunten van de Progressieve Partij. Vandaar dat het raadsprogramma aan de orde komt op de volgende meedenk-avond:
donderdag 17 mei, 20.00 uur in de voorkamer van café-restaurant Schiller, Prinsenstraat 4 te Aalten. Toegang en koffie gratis.


Bestuur Sjoksfestival vertelt laatste nieuwtjes bij AladnaFM

AALTEN – In het AFM programma Muziek Express was op vrijdag 11 mei het bestuur van het Sjoksfestival te gast. Marco van Lochem, Benito Muller en Marcel te Brake interviewden Jordy Lammers en Christiaan ter Haar over de recente ontwikkelingen rondom het unieke festival dat op zaterdag 26 mei wordt gehouden in het Aaltense centrum.

Door Karin Stronks

Over minder dan twee weken barst de 27ste editie van het Sjoksfestival los. Christiaan ter Haar vertelt desgewenst: "Het programma is al lang bekend, er staan enkele bekende namen op de planken, Tino Martin, The Partysquad, Feestnation, de Mannen van Oranje en Q5NewStyle zijn daar goede voorbeelden van. Daarnaast bieden we een podium aan de lokale DJ's Ardex, de Bende van Ellende en DJ Wimpie. We hebben dit jaar veel aandacht voor de aankleding, special effecten inclusief een regen van confetti, en de lichtshow." Jordy Lammers voegt toe: "Op het Hoge Blik, de TripleA Networks DJ arena, staan naast het boogvormige podium twee torens voor geluid en licht. Vanaf half acht is het terrein geopend, DJ Wimpie bijt het spits af."
Marco van Lochem vraagt hoe het met de kaartverkoop gaat. Jordy Lammers geeft aan: "We hebben nu al 70% van de online tickets verkocht, dubbel zoveel kaarten dan vorig jaar om deze tijd. De dinerarrangementen van Herbergh d'Olde Marckt waren al heel snel uitverkocht. Omdat de verkoop bij Stegers ook erg hard ging hebben we na overleg meer plaatsen kunnen regelen. Er zijn nog enkele diner-tickets voor Schiller en Stegers beschikbaar!" Christiaan ter Haar: "Het festivalterrein is op zaterdag 26 mei vanaf half acht open, gasten kunnen op het hele terrein pinnen en nog altijd betalen met de bekende blauwe munten. Voor het toilet betalen gasten de eerste keer een munt, daarna kunnen ze de hele avond/nacht gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. Er is ook een invalidetoilet aanwezig."
De AFM crew wenst het bestuur van het Sjoksfestival veel succes met de voorbereidingen en vooral mooi weer toe. "De vooruitzichten zijn voorlopig gunstig, we hopen dat we opnieuw een zwoele avond en een gemoedelijk, gezellig en geweldig feest gaan beleven in het Aaltense centrum! Wij kijken er, samen met de deelnemende Aaltense horeca, in elk geval naar uit! We mogen rekenen op de inzet van Partycentrum 't Noorden, Setz Huiskamer, café Leuven, oerkroeg Schiller, restaurant Stegers en Herbergh d'Olde Marckt. Daarnaast zijn vrijwilligers van De Hofnar-Bovo de hele avond/nacht in touw, in ruil daarvoor krijgt de volleybalclub een deel van de opbrengst. Dat is al vanaf het prille begin het geval", aldus een enthousiaste Christiaan ter Haar.


www.sjoks.nl
Facebook: Sjoksfestival