Spanjers, Dijsseldonk en Planteijdt. Foto: Duncan de Fey
Spanjers, Dijsseldonk en Planteijdt. Foto: Duncan de Fey Foto:

Spanjers, Dijsseldonk &
Planteijdt naar Koppelkerk

BREDEVOORT - Hoe goed kunnen drie stemmen bij elkaar passen? Spanjers, Dijsseldonk en Planteijdt vonden elkaar in hun liefde voor de legendarische muziek van The Band, en gaan samen op soortgelijke wijze vocaal te werk. Drie karakteristieke leadzangers, die om elkaar heen lijken te cirkelen en dan weer prachtig samenvallen. Zaterdag 9 juni treden ze op in de Koppelkerk in Bredevoort.

Naast goede leadzangers zijn de heren tevens voortreffelijke instrumentalisten en songwriters. Toetsenist Roel Spanjers heeft zijn wortels in blues, r&b en soul. Hij speelde piano en hammond bij onder andere JW Roy, Fréderique Spigt en Normaal. Onder de naam 'Birdcatcher' bracht hij een prachtig solo-album uit, waar ook de andere heren aan meewerkten.
Eric van Dijsseldonk was de frontman van pop/rocktrio Smalltown Romeos, voordat hij onder eigen naam, en later ook in zijn eigen taal, verder ging met mooie liedjes maken. Ook vaak te zien als de gitarist van onder meer Ricky Koole en Laura Vane & the Vipertones.
Wouter Planteijdt maakt al decennialang de podia onveilig met zijn eigenzinnige band Sjako! en bracht ook twee fraaie soloalbums uit. Daarnaast is hij veelvuldig actief als gitarist, songwriter en producer, onder anderen bij Maarten van Roozendaal, Bob Fosko en Henny Vrienten.
Onder de titel 'The Band: Music from Big Pink to the Last Waltz' deden ze, met vijfmansband en verhalen van Leo Blokhuis, een uitgebreide theatertour. Als trio zijn ze op een voortdurende zoektocht naar de pareltjes in de americana, en laten ze zich daar in hun eigen songs door inspireren. Dit alles met liefde en vakmanschap gebracht op piano en gitaren, accordeon en mandoline, met veel fraaie driestemmige zang.
Aanvang van het concert is om 20.30 uur (de zaal is open vanaf 20.00 uur).
De entreeprijs bedraagt 10 euro. Reserveren kan via www.koppelkerk.nl of tel. 0543-216 005.