Collecteweek 2018 Rode Kruis van start

AALTEN - Ruim 28.000 collectanten van het Rode Kruis collecteren van 24 tot en met 30 juni door het hele land. Op 24 juni start de collecteweek van het Rode Kruis. Duizenden vrijwilligers van het Rode Kruis gaan in heel Nederland met de collectebus langs de deur. Ook in Aalten/Dinxperlo en omgeving gaan vrijwilligers de straat op om steun te vragen voor het Rode Kruis. De opbrengst van de collecte is in z'n geheel bestemd voor de lokale afdelingen van het Rode Kruis en kan worden ingezet voor vele activiteiten. Om deze activiteiten mogelijk te blijven maken is véél geld nodig. De plaatselijke afdeling kan met behulp van deze opbrengst de navolgende activiteiten mede mogelijk te maken: de Welfareactiviteiten in de zorgcentra, eerste hulpverlening bij sportwedstrijden en grootschalige evenementen, het verzorgen cursussen voor EHBO- en AED-hulpverlening, het verzorgen van kerstpakketten voor de voedselbank, organiseren van ontspanningsmiddagen voor ouderen en gehandicapten zowel Aalten als Dinxperlo. Tot slot onderzoekt het lokale bestuur of er mogelijkheden zijn om middels modules EHBO-lessen te gaan verzorgen op de middelbare school in de gemeente Aalten, zodat in de toekomst de jeugd ook kan gaan beschikken over een EHBO-diploma.


www.rodekruis.nl


Obbink Mannenavond wederom succesvol

LICHTENVOORDE - Op vrijdag 25 mei was de jaarlijkse Mannenavond bij Obbink in Lichtenvoorde. Bier, BBQ en de nieuwste innovaties op gebied van consumentenelektronica, daar draaide het allemaal om. Een avondvullend programma met meer dan twintig demonstraties, variërend van de nieuwste fitnessarmbanden tot een volledig spraakgestuurde woonkamer. Mannen die het leuk vinden om volledig op de hoogte te blijven van de nieuwste vinden, mogen de Mannenavond eigenlijk niet missen. En voor wie de Mannenavond toch heeft gemist, is er nog een troost: volgend jaar is er weer een Mannenavond. En bovendien: de Megastore van Obbink biedt ook nu, na de Mannenavond, nog 1200 m2 beleving.


Borgmantocht

BREDEVOORT - De Borgmantocht is een kinderspeurtocht in Bredevoort naar een legendarisch zwaard uit de 16e eeuw. Een activiteit die geschikt is voor een kinderfeestje of een middag in de zomervakantie.

Er is een gedicht uit die tijd waarin beschreven staat waar het zwaard is te vinden. Door de eeuwen heen is een groot aantal letters verdwenen zodat het gedicht nu niet goed meer gelezen kan worden. De deelnemers gaan in groepen op zoek naar de ontbrekende letters en worden daarbij geholpen door Borgmannen. Elke Borgman had zijn eigen wapenschild, die wapens zijn terug te vinden in oude huizen in Bredevoort. Iedere groep krijgt een plattegrond mee waar deze huizen op zijn aangegeven. Welke groep vindt als eerste alle wapenschilden om daarmee de juiste letters om het gedicht weer compleet te maken en zo het zwaard te vinden? Als beloning worden de speurtochten afgesloten met ijsjes. Onder tien jaar mogen kinderen alleen met begeleiding lopen, De kosten zijn vier per deelnemer inclusief een ijsje. De speurtochten zijn te boeken via het VVV- kantoor van Bredevoort.