Foto: Collectie Leo van der Linde
Foto: Collectie Leo van der Linde Foto:

Oplossing zoekplaatje

BREDEVOORT - Een prachtige schoolfoto uit Bredevoort van de school op 't Zand. De schoolklas van meester Piet van Beelen gefotografeerd in het schooljaar 1973/1974.

De foto was nog niet zo oud en alle leerlingen werden herkend. Van links af staan, op de bovenste rij: Jan Bollen, Dick Kuiperij, Wim Wikkerink, Brigitte Vervelde, Gerdine Frederiks, Jolanda Lammers, Inge Swijtink, Silvia Stronks, Linda Swijtink, Arjen Stronks, Robert Veldboom, Gé Hijink, Wim Hinkamp, Jan Demkes. Middelste rij Henk te Winkel, Marja Meinen, Elly Roelofsen, Wilma Migchelbrink, Evelyn de Ruijter, Erna Keunen, Betsie Lensink, Erik Oonk, Theo te Loo, Henk Geurkink. Onderste rij: Karin Winkelhorst, Erica Boelens, Jan Willem Grijsen, Johan Wikkerink, Gerhard Onnink, Jolanda ter Horst, Jan Carel Brethouwer, Ernst te Loo. Op de achtergrond zien we de voormalige schoenenzaak van Temming. De school op 't Zand, het oude gebouw, werd in november 1924 in gebruik genomen. Het was de school voor Christelijk Volks Onderwijs (CVO-school). Na de Tweede Wereldoorlog raakte het oude schoolgebouw in verval en werd in
1953 op dezelfde plaats een nieuwe school gebouwd en in gebruik genomen. In 1972 werd Piet van Beelen, afgebeeld met zijn schoolklas, hoofd der school. Het gebouw is nu in gebruik als Stadsbrouwerij De Borghman. Destijds was er in Bredevoort ook een katholieke school. Beide scholen, de CV0-school en de katholieke school gingen in de jaren negentig van de vorige eeuw samen en vormen nu de Daltonbasisschool 't Bastion, gevestigd aan de Pater Jan de Vriesstraat 17, Bredevoort.