De hoofdrolspelers in Malmok. Foto: PR
De hoofdrolspelers in Malmok. Foto: PR

Groep 'Spelen' van Estinea treedt op bij Zwarte Cross

AALTEN - Cliënten van Estinea met hun groep 'Spelen' onder leiding van regisseur Theo Boesveld zijn uitgenodigd door de organisatie van de Zwarte Cross. Zij mogen op zaterdag 14 juli twee optredens verzorgen op de Theaterweide. De eerste start om 13.15 uur en het tweede optreden om 15.15 uur

De zes acteurs spelen het stuk Malmok, geschreven door Caro Wicher. Een verhaal rond de pelikaan Malmok die iets heel speciaals heeft gevonden en dit liefst zo lang mogelijk geheim wil houden. Een universeel verhaal voor alle leeftijden dat tot de verbeelding zal spreken door de mooie vormgeving en de speelse manier waarop het verhaal verteld en uitgebeeld wordt. De voorstelling wordt ondersteund door live muziek, er wordt gespeeld, gedanst en voorgedragen.
Muzikaal zal Rinus Wagener het geheel met accordeon omlijsten. De dans wordt ondersteund door twee leden van DanzArte. De zes acteurs en hoofdrolspelers zijn Johan Königskrämer, Wendy Wisselink, Dorien Halfman, Stefanie Lindner, Caspar Nijenhuis en Lisa Scheltens. De grime wordt verzorgd door Eva en Esther van den Berg van Faceboel en de coördinatie van het project ligt in handen van talentverbinder Richard Jongetjes.
Het gezelschap zal de weken voorafgaand aan de optredens op de Zwarte Cross nog twee openbare try-outs verzorgen die gratis te bezoeken zijn. De eerste is op vrijdag 29 juni in 't Borchuus in Varsseveld en de tweede op vrijdag 6 juli bij Estinea, locatie Herenstraat Aalten. Beide try-outs beginnen om 19.30 uur.


Huisdieren brengen leven in stillevens

BREDEVOORT - Stillevens met huisdieren van Jan Gerber spelen de hoofdrol in de nieuwe expositie, van 26 mei tot en met 22 juli bij Foto21Bredevoort.

Jan Gerber (1957) fotografeert sinds zijn twaalfde. Gestart met een Kodak 'spreeuwenkistje' gevolgd door een balgcamera. Deze kreeg hij in bruikleen van zijn oom Jan die hem tevens wegwijs maakte in de doka.
In 2014 is Jan Gerber begonnen met het experimenteren om huisdieren in de studio te fotograferen. In een schilderachtige dramatische Barokstijl door toevoeging van pannetjes theedoeken en dergelijke. De basis voor zijn ideeën waren de oude meesters uit de Gouden eeuw en Renaissance. In de loop der tijd zijn meer stijlen en ideeën ontstaan om huisdieren als stilleven vast te leggen en ontwikkelt hij een heel eigen stijl. Het zijn surrealistische beelden ontstaan vanuit zijn fantasie, absurd maar ook grappig.
Aan elke foto gaat veel voorbereiding vooraf. Het zoeken en vinden van dieren en artikelen neemt soms maanden in beslag en is een puzzel op zich. Bij opdrachten creëert hij, in overleg met de opdrachtgever, een eigen sfeer door persoonlijke attributen toe te voegen.
Op 17 juni tussen 13.00 en 17.00 uur is de fotograaf aanwezig bij de expositie. De openingstijden zijn woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.


www.foto21bredevoort.nl