Collecteren om insecten te redden

AALTEN - Van maandag 11 juni tot en met zaterdag 16 juni gaan duizenden vrijwilligers van Natuurmonumenten collecteren. Ook in Aalten en omgeving komen vrijwilligers aan de deur. De collecte staat dit jaar in het teken van insecten. Het aantal insecten neemt dramatisch af. En dat is erg, want insecten zijn cruciaal in bijna ieder ecosysteem.

Amivedi

AALTEN - Op de Piepersweg wordt poes Spoekie vermist, ze is een lapjespoes van drie jaar oud, heeft een witte neus, bef, buik en voetjes. Katertje Kaja is acht maanden oud en wordt vermist op de Köstersweide, hij heeft veel wit en is cypers/grijs bij de oren en op de rug. Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.

Uitje PCOB

AALTEN - Ook dit jaar sluit de PCOB het seizoen 2017/2018 af met een uitje, dit keer naar Doesburg. Dit is op 21 juni. Vertrek om 13.30 uur vanaf de Zuiderkerk. In Doesburg wordt begonnen met een kop koffie en iets lekkers bij restaurant De Waag. Daarna maakt men per huifkar een rondrit, waarbij een gids allerlei wetenswaardigheden vertelt. Na de terugreis is er een koffietafel bij de Stegemanhof. Om ongeveer 18.45 uur is men terug bij de Zuiderkerk.