Karlijn laat trots haar Olaf-fiets zien en Thijs beplakt zijn konijn. Foto: Dinès Quist
Karlijn laat trots haar Olaf-fiets zien en Thijs beplakt zijn konijn. Foto: Dinès Quist Foto:

Inspiratiemiddag voor Kinderparade

AALTEN - Kinderen die een corsowagentje willen maken, om tijdens het volksfeest te paraderen door de straten van Aalten, kunnen vrijdagmiddag 8 juni naar de Kinderparade-inspiratiemiddag bij De Ahof komen. Ervaren wagenbouwers helpen de kinderen met alles wat er nodig is voor een leuk wagentje, versierde skelter, gepimpte fiets of andere leuke ideeën.

Door Dinès Quist

Alle kinderen zijn welkom aanstaande vrijdagmiddag, of ze nu op de basisschool zitten of al op het voortgezet onderwijs, of ze grote ideeën hebben of kleine, de deur staat open voor iedereen. Van 14.00 tot 16.00 wordt er inspiratie opgedaan, worden plannen gemaakt, wordt er eventueel geklust en kan men er terecht met allerhande corsowagenvragen. Joost Roelofsen, het brein achter de Kinderparade en lid van Corsogroep 2002, ervaart dat kinderen het heel leuk vinden om zelf wat te bouwen. "Dat extra steuntje in de rug van zo`n inspiratiemiddag maakt het net even wat makkelijker", vertelt hij. "Met een beetje hulp komen kinderen zelf vaak met leuke ideeën en oplossingen voor technische probleempjes. Bovendien zijn kinderen heel fantasierijk en halen overal inspiratie vandaan. Mijn eigen kinderen hebben een konijn, dus zijn we een konijn aan het bouwen."

De inspiratiemiddag is bedoeld om kinderen op weg te helpen zodat ze thuis verder aan de slag kunnen. Maar ze worden niet aan hun lot overgelaten. Speciale corso-coaches helpen waar nodig is. Mocht er wat gelast moeten worden of heeft een kind zelf geen onderstel, dan kan dat geregeld worden. Wie bloemen wilt gebruiken, krijgt - voordat er geplakt gaat worden - een corso-coach op bezoek om te kijken hoeveel bloemen er nodig zijn en welke kleuren. De dahlia's en de lijm zijn allemaal gratis. Er ligt voor iedereen een draaiboek klaar met alle informatie die er nodig is voor een leuk wagentje.

Van wasmand tot schilpad
Een oude wasmand kan een schilpad worden of een stukje hout kan omgetoverd worden tot Olaf en bevestigd aan een fiets, zoals Karlijn (5) trots laat zien. "We merken dat kinderen heel enthousiast worden van elkaar. Wanneer ze een buurmeisje of vriendje een wagentje zien bouwen willen ze graag helpen of zelf ook wat bouwen." En dat kan, hoe meer hoe beter als het aan de organisatie ligt. "We hopen dit jaar op zeker twintig kinderwagens, zodat we een prachtig Kinderparade krijgen. De kinderparade is onderdeel van de allegorische optocht die op 15 september gehouden wordt tijdens het volksfeest. Na afloop krijgt iedereen een leuk aandenken, kortingskaarten voor de kermis en een zakcentje voor in de spaarpot. Natuurlijk is er ook nog een officiële prijsuitreiking waarbij er rekening gehouden wordt met verschillende leeftijdsklassen.

Alle kinderen dus op vrijdag 8 juni van 14.00 tot 16.00 uur naar De Ahof voor de nodige inspiratie. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Voor meer informatie kan worden gemaild naar kinderparade@volksfeest-aalten.nl.