Bernd Jan Klein Entink (links) en Jan ter Haar. Foto: Kyra Broshuis
Bernd Jan Klein Entink (links) en Jan ter Haar. Foto: Kyra Broshuis Foto:

SAP zorgt voor reuring in Aalten

AALTEN - Het gaat goed met Aalten, het dorp kent veel evenementen die druk bezocht worden en ook het toerisme in en om Aalten beleeft gouden tijden. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de Stichting Aalten Promotie (SAP).

Door Kyra Broshuis

De stichting viert dit jaar haar eerste lustrum en kijkt tevreden terug op de afgelopen periode. Voorzitter Jan ter Haar en secretaris/penningmeester Bernd-Jan Klein Entink vertellen over de vele activiteiten. "Een van de grootste successen van SAP is toch wel het Wijnfeest in Aalten. Dit evenement, geïnspireerd op de Bocholtse variant, is een bijzonder gezellig meerdaagsfeest. We zijn gestart met 5 wijnboeren uit de Pfalz en het werd elk jaar drukker. Het is nu zover dat ook de Aaltense horeca de wijnen van de deelnemers aan het Wijnfeest verkoopt. Het is echt een evenement van het hele dorp geworden."

Meer reuring
En dat is precies van SAP voor ogen heeft; de saamhorigheid van de Aaltense ondernemers versterken en meer reuring teweegbrengen in het dorp. SAP regelt - behalve het bekende Wijnfeest - tal van andere activiteiten zoals de Restantenmarkt, Midzomer Avond Shopping, de alom bekende Aaltendagen, de Bockbierdag, Koopzondagen, intocht Sinterklaas, Koningsdag en natuurlijk het Meifeest met het oldtimertreffen.

Leegstand aanpakken
Maar SAP is ook actief bezig met het aanpakken van de leegstand in het dorp, zo leggen Ter Haar en Klein Entink uit. "We werken samen met de gemeente en de provincie om leegstand in Aalten zoveel mogelijk op te lossen én te voorkomen. We brengen mensen met elkaar in contact en dankzij ons brede netwerk zijn we in staat goede matches te maken. Om dit ook beter naar buiten toe uit de kunnen dragen, is Jan ter Haar nu officieel centrumcontactpersoon. Verschillende belangstellenden, zowel pandeigenaren als (toekomstige) huurders of ondernemers hebben zich al bij ons gemeld. Aalten levend houden, daar gaat het ons om. Het centrum ziet er mooi uit en we merken dat mensen steeds meer bereid zijn te investeren in Aalten."

Tal van ideeën
Het duo zit vol ideeën om Aalten structureel meer schwung te geven. "We hebben veel tijd geïnvesteerd in de evenementen en dat betaalt zich nu terug. We krijgen gelukkig veel waardering voor ons werk. Veel mensen bieden aan mee te helpen en dat is fantastisch. Samen gaan we Aalten op de kaart zetten. We hebben een uitstekende samenwerking opgebouwd met de gemeente en we hebben maandelijks overleg. Het gaat steeds beter met Aalten, het dorp is springlevend!"

Wijnfeest, Restantenmarkt én MondiAalten in één weekend
Het eerstvolgende evenement van SAP is aanstaand weekend. Dan zijn er maar liefst drie activiteiten in het centrum van Aalten; het Wijnfeest, de Restantenmarkt en de Wereldmarkt van MondiAalten. Zaterdag 9 juni vanaf 11:00 staan er meer dan 50 kramen opgesteld op de Markt en in de straten. Het Wijnfeest is op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juni. Wijnboeren uit de Pfalz, de Nahe en de Moezel zullen, samen met Achterhoekse wijnbouwers, hun wijnen presenteren aan het publiek.


www.welkominaalten.nl


Obbink Aalten is heropend

AALTEN - Op 24 mei vond de heropening van de Obbink-winkel in Aalten plaats. Na twintig jaar is de winkel geheel vernieuwd. Belangrijk tijdens het shoppen in de winkel is dat plezier, deskundig advies en beleving hoog in het vaandel staan met daarbij de vertrouwde service van Obbink. Door de nieuwe indeling is er ruimte gecreëerd voor een groter assortiment. Zo is er onder andere een koffiehoek toegevoegd, een vergrote keuken vol inbouw apparatuur en een smart-living ruimte.De dag van de heropening en de daarop volgende week is erg druk geweest met Aaltenaren die nieuwsgierig waren geworden naar de vernieuwde winkel. Uit de vele positieve reacties blijkt dat de vernieuwing een groot succes is. Ook Obbink is blij met de vernieuwde winkel in de nieuwe stijl.

Het team van Obbink Aalten. Foto: PR