Gala van het VMBO in 2017. Foto: Karin Stronks
Gala van het VMBO in 2017. Foto: Karin Stronks

Schaersvoorde verzamelt foto's voor expositie bij reünie

'Foto's nodig voor herinneringsboek en expositie'

Door Karin Stronks

AALTEN – Het christelijk college Schaersvoorde (CCS) bestaat op 1 augustus 25 jaar. Er worden het hele jaar door leuke activiteiten georganiseerd. Het 'zwaartepunt' van het zilveren jubileum is in oktober met op vrijdag 5 oktober het symposium 'Perspectief in de Achterhoek', op zaterdag 6 oktober wordt van 13.00 tot ongeveer 20.00 uur een feestelijke reünie gehouden, eerst op school, locatie Stationsplein, daarna op de Markt in Aalten.

De jubileumcommissie wil tijdens de reünie een foto-expositie inrichten en roept leerlingen, oud-leerlingen en (oud-) docenten op om leuke foto's hiervoor beschikbaar te stellen. "Er zijn in de loop van de jaren enorm veel foto's gemaakt van allerlei activiteiten zoals ski-kamp, schoolreizen, de S-Factor, gala's en de nacht van het Vmbo. We roepen betrokkenen op om deze foto's voor de expositie aan ons over te dragen. De commissie zal een selectie maken voor de jubileumexpositie. Mensen die foto's hebben kunnen contact opnemen met ons via de website", legt Bernad te Hennepe van de jubileumcommissie uit. Hij vervolgt: "We zijn ook bezig met het maken van een herinneringsboek waar verhalen en foto's in opgenomen worden, voor dit fraaie naslagwerk hebben we ook foto's nodig. Vandaar deze oproep!"
Op 1 augustus 2018 bestaat CCS 25 jaar. Er worden het hele jaar door activiteiten georganiseerd om aan deze mooie mijlpaal aandacht te besteden. De grote feestelijke reünie wordt gehouden op zaterdag 6 oktober, op school, locatie Stationsplein, en daarna in het Aaltense centrum, op de feestelijk ingerichte Markt. De reünie is bedoeld voor leerlingen en collega's die na 1 augustus 1993 Schaersvoorde hebben verlaten. De kosten voor de reünie zijn 12,50 euro per persoon, daarvoor krijgen reünisten een aantal consumpties, hapjes en een groepsfoto. Te Hennepe geeft aan: "We proberen zoveel mogelijk potentiële reünisten via dag- en weekbladen, via de site van Schaersvoorde en social media te informeren. We weten echter dat niet iedereen op die manier te bereiken is. Daarom vragen we betrokkenen om te helpen om mensen die van niets weten te attenderen op website: www.schaersvoorde.nl/jubileum Op deze website kunnen mensen alle informatie vinden en zich aanmelden voor de reünie."