Samen drie planten in een pot zetten als opening van de activiteiten. Foto: Marcel Aalbers
Samen drie planten in een pot zetten als opening van de activiteiten. Foto: Marcel Aalbers Foto:

Ontmoeten en Beleven bij Marga Klompé en Estinea

AALTEN - Voor de derde keer organiseerden de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompe en Estinea een activiteitendag. Op drie locaties in Aalten , Beth San, 't Hoge Veld en de Slaadreef, werden diverse activiteiten gehouden voor jongeren en ouderen. Doelstelling was dat zowel cliënten als medewerkers van beide zorgverleningsinstellingen elkaar ontmoetten. De dag werd op elke locatie geopend door drie planten gezamenlijk in een bak te poten.

Door Marcel Aalbers

Wethouder Henk Rijks verwoorde het ontmoeten als het planten van een zaadje. Bij elke ontmoeting wordt een zaadje geplant. De zorg die er aan besteed wordt, bevordert een positieve relatie. Dit kan een ontmoeting zijn tussen cliënten onderling, alsook personeel onderling.
Kinderen van onder andere Triangel Hoog en de Groen van Prinstererschool werkten mee als vrijwilliger. Op de Slaadreef waren diverse theatervoorstellingen, De Klepperklumpkes traden op bij Beth San en op het Hoge Veld werd er muziek gedraaid door Bart van Loon en kon men genieten van de dieren van de kinderboerderij van Figulus Welzijn. Ook voor familie was deze dag een mooi moment om bij dit evenement even bij te praten. Op alle locaties kon met een huifkar mee om een ritje in de regio te maken. Ook ouderen van de Stegemanhof en de buurt waren welkom.
Henk Hogevonder, regiomanager bij de stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, keek terug op een geslaagde dag, waar de samenwerking goed tot uiting kwam, en de ouderen erg genoten van de spelende kinderen. Hij heeft de stille hoop dat enkele jongeren, mede door deze dag, straks een beroepskeuze maken, waarbij hij ze later weer tegen komt in een van de voorzieningen, maar dan als medewerker.

De klepperklumpkes traden op. Foto: Marcel Aalbers
Kinderen konden zich laten schminken. Foto: Marcel Aalbers
Ontmoeten en gezellig even praten hoort er ook bij. Foto: Marcel Aalbers