De derde helft na een zware zeskamp bij het AZSV-jubileum. Foto: Karin Stronks
De derde helft na een zware zeskamp bij het AZSV-jubileum. Foto: Karin Stronks

AZSV viert 70-jarig bestaan

AALTEN – De Aalten Zaterdag Sportvereniging (AZSV) vierde op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni met haar leden, supporters en andere betrokkenen het 70-jarig bestaan. Een seniorenmiddag, zeskamp, ontbijt, disco en toernooien stonden op vrijdag en zaterdag op het programma.

Door Karin Stronks

De Vutters met aanhang waren op vrijdagmiddag welkom in de AZSV kantine voor de seniorenmiddag. Onder het genot van drankjes en hapjes beleefden zij een gezellige middag. Karin Harmsen van het AZSV bestuur opende de middag met een welkomstwoord, de accommodatiecommissie overhandigde Wim van de Put en Karin Harmsen een tegel met het nagemaakte AZSV logo erop. Henri Weikamp stelde de Vutters op de proef met een AZSV quiz. Vutter Bertus Beernink glimlacht: "Drie ronden van tien vragen werden ons gesteld, de oplettende vutter kon een aantal al beantwoorden omdat Karin in haar toespraak al feitjes had verklapt!" Hij vervolgt: "Hoe lang bestaat het staatvoetbal? Bij hoeveel verenigingen was Dennis van Toor hoofdtrainer voordat hij bij AZSV begon? Hoeveel wedstrijden speelde AZSV onder leiding van Van Toor?, waren enkele vragen. De antwoorden luidden respectievelijk 35 jaar, bij één vereniging en 742 wedstrijden. Onze groep had 26 van de 30 antwoorden goed!" Vrijdagavond was er disco voor de jeugd in twee groepen, de jongeren vermaakten zich zowel in als buiten de grote tent opperbest.

Zaterdagochtend kregen de Voetbalschoolspelers en de AZSV pupillen een ontbijt aangeboden, leden van de jubileumcommissie smeerden tientallen sneetjes brood met zoet of hartig beleg. Na het eten werden toernooien gespeeld waarbij alle reguliere teams, jongens en meiden, door elkaar werden gehusseld. Zij vormden ploegen die tot de verbeelding sprekende namen kregen zoals Liverpool, Barcelona en Juventus. Rond de klok van 11.00 uur speelden de junioren hun toernooi en 's middags werd de grote zeskamp gehouden voor alle seniorenteams. Allerlei aan voetbal gerelateerde spellen werden afgewerkt. Een zinderende finale 'latje schieten' werd gespeeld tussen AZSV H2, H4 en H8, waarin het achtste elftal beschikte over stalen zenuwen en de zeskamp won. Op het trainingsveld genoten de voetballers van een heerlijk koel drankje, van een varken-aan-het-spit of snacks van 't Noorden. De zaterdagavond stond in het teken van het Kampioenenbal en een groot jubileumfeest waarbij iedereen welkom was. AZSV kan terugkijken op een zeer geslaagd en zonnig jubileum.

De Vutters genieten op de seniorenmiddag. Foto: Cor Hinkamp
Wim Smees (links), Wim van de Put en Karin Harmsen bekijken de tegel met het AZSV-logo. Foto: Cor Hinkamp