AD '69 degradeert en vindt het eigenlijk wel prima

AALTEN - Op een gladgeschoren grasmat wist AD'69 degradatie naar de 4e klasse niet te voorkomen. Het verloor met 3-0 van MvR.

Eenmaal uit de startblokken wist MvR al snel de 1-0 te scoren toen nr 10 Marc Pennards profiteerde van een te gemakkelijk weggegeven kans in de 4e minuut. Het schot wat hij in petto had kon niet worden gekeerd door Erik Heuvel en zo stond AD'69 al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand te kijken. In de 12e minuut kreeg AD zijn eerste kans toen Recep Kaya alleen voor de keeper kwam te staan maar het schot werd gekeerd en dit was dan ook de enige echte kans voor AD'69 in de eerste helft. Na de ijzersterke start van MvR ,waar AD'69 zich dus liet overbluffen, werd de krachtsverhouding in het veld enigzins gelijk getrokken, beide teams waren aan elkaar gewaagd maar dat was niet voldoende voor AD'69. Een overtreding op Michiel Ebbers in de 15e minuut was een flinke aderlating op het middenveld, het oplappen van Ebbers was niet afdoende en hij zou worden gewisseld na een half uur spelen door Robin Raben. Langzaam aan werd het AD'69 duidelijk dat dit geen eenvoudige partij zou worden , veel acties wilden niet lukken en hierdoor groeide de frustratie bij aan aantal AD-spelers. In de 35e minuut praatte Dylan Bauhuis zichzelf een gele kaart aan en dit was het startsignaal voor nog meer leed die AD'69 zichzelf aandeed.
Na de rust mocht men een gemotiveerd AD'69 verwachten maar wederom was de start na de aftrap voor MvR. Na slechts 120 tellen stond Victor Steinhauser tegenover Erik Heuvel en met een lobje over de keeper en daarna simpel intikken werd de achterstand voor AD'69 verdubbeld. Weer liet AD'69 zich verrassen , weer was het niet allert na een aftrap. Slechts 5 minuten na de 0-2 was het publiek getuige van de herhaling van de 0-1 uit de eerste helft, een exacte kopie deed zich voor toen dezelfde speler met dezelfde actie de 0-3 wist te scoren en hiermee AD'69 kansloos zou laten en degradatie zou opleggen.
Dylan Bauhuis zou enkele minuten na de 0-3 een negatieve hoofdrol voor zichzelf opeisen toen hij volledig uit de bocht ging en een keiharde aanslag pleegde op een MvR-speler, een tweede geel en dus rood kwam terecht op zijn konto waardoor AD'69 met 10 man door moest gaan. Er zouden nog meer gele kaarten volgen aan AD-zijde, hiermee werd de frustratie aan AD-zijde volledig gekenmerkt. De enige kaart waar men een opmerking over mocht maken was een rode kaart voor Sven Breukelaar in de 88e minuut. Een aanval van MvR dreide te mislukken toen een doelpoging zou stranden in een duel om de bal. Hierbij kruisden een viertal benen waardoor de MvR speler zou vallen, op zich een onschuldige feitje maar de scheidsrechter zag hierin een opzettelijke overtreding en presenteerde de rode kaart en zou een penalty toekennen aan MvR. Het nemen van de strafschop werd gegund aan keeper Jelle Kniest maar hij faalde in de afronding toen collega Erik Heuvel de pingel klemvast van de lijn hield.

Het zou dus bij 0-3 blijven, MvR ( de nieuwe club van AD-trainer Arno Heersink) gaat door naar de finale ronde en AD'69 gaat zijn jubileumjaar doorbrengen in de 4e klasse. Meningen peilende is men teleurgesteld in het resulaat maar leeft ook de gedachte dat het misschien wel zo goed is, AD'69 heeft een te smalle basis en liep al weken op de laatste benen. Met het afscheid nemen van mn Rik Pastoors en Tom te Brinke wordt het nog smaller en de aanwas uit de jeugd is nog niet voldoende om het nog een jaar in de 3e klasse uit te kunnen houden. AD'69 zakt af naar de 4e klasse en moet daar weer het plezier gaan terugvinden en wie weet zorgen wij daar voor een verrassing, wie weet.

De selectie van AD'691 dankt Arno Heersink voor vijf jaren trainerschap en wenst hem veel succes bij MvR.


Joop Beuting blijft strijden voor mensen met een Duits pensioen

LIEVELDE/REGIO - Joop Beuting (77) uit Lievelde is al een aantal jaren bezig met het actievoeren voor mensen met een Duits pensioen (eigenlijk Altesrente). Die mensen, vooral afkomstig uit de grensstreken zoals de Achterhoek, moeten vanaf 2017 meer belasting over die pensioenen betalen; ze dragen namelijk niet meer af aan de Duitse maar aan de Nederlandse fiscus. De verandering geldt alleen voor pensioenen tot 15.000 euro. Volgens Beuting worden meer dan 60.000 Nederlandse gepensioneerden getroffen. Over 2016 geldt een overgangsregeling. Hij benadrukt dat mensen daar nog met terugwerkende kracht gebruik van kunnen maken. "Ik heb het idee dat er nog tienduizenden mensen zijn die hiervan geen gebruik hebben gemaakt. Het kan ze tot 250 euro per maand schelen."

Beuting en zijn strijdmakkers spraken al met verschillende - regionale en landelijke - media en bezochten al een aantal keren politiek Den Haag. Zo was hij onlangs nog op bezoek bij de fractie van 50PLUS, om daar zijn grieven aan te kaarten. Inmiddels overweegt hij naar de rechter te stappen. De fiscalist die hij in de arm heeft genomen geeft hem in een goeie kans bij de rechter.

Joop Beuting wil mensen behulpzaam zijn met informatie over deze kwestie, zijn e-mailadres is: j.beuting6@upcmail.nl.