Vakantielezen voor kinderen

AALTEN/OUDE IJSSELSTREEK - De Bibliotheek Achterhoekse Poort organiseert 'Vakantielezen', voor kinderen van groep 3 en 4. Vanaf 3 juli mogen kinderen van (de huidige) groep 3 en 4, samen met hun ouders, in de Bibliotheek een 'vakantielezentas' ophalen. Hierin zit onder andere een taalspelboekje, een samenleesboek, een vakantiebiebkaart en een flyer met tips voor ouders. Om het kiezen van boeken in de vakantietijd gemakkelijk te maken, is in elke vestiging een gezellige plek ingericht met speciaal geselecteerde vakantieboeken.

Tijdens de vakantie is er in elke vestiging een vakantie-lees-activiteit, waarbij deelnemers een boekenlegger of een boekomslag kunnen maken van hun favoriete leesboek. Kijk voor de diverse data en locaties op www.achterhoeksepoort.nl.

Er is ook een Facebook-fotowedstrijd. Maak een leuke leesfoto waarin je laat zien wat en hoe jij leest. Deel de foto op Facebook en tag de Bibliotheek Achterhoekse Poort hierin. Onder de inzendingen worden drie prijzen verloot.
Inschrijven kan bij de balie van de Bibliotheek. Kinderen moeten wel lid van de bieb zijn om mee te kunnen doen, als ze geen lid zijn kunnen ze zich direct gratis laten inschrijven.

Vakantielezen wordt mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels Nederland en Stichting Lezen.